Dogtra 200NCP златен преглед

By | февруари 17, 2023

Работя с група хора като треньор на кучета и това ми дава възможност да работя с различни кучета и различни култури. Кучетата ме обичат, когато идвам, защото са освободени от клетките си и играят и работят навън.

Това е вторият преглед на марката Dogtra за електронни тренировъчни клетки.

Тази златна яка Dogtra 200NCP е втората в тяхната линия и се смята за най-продаваната яка за годината и в чужбина. Това вероятно се дължи на факта, че той все още е разумен като цена, малък по размер, но предлага няколко екстри, които основният модел не предлага.

Моделът 200 има същия приемник като модела 175, но предавателят е малко по-регулируем на китката. Основната кутия е закръглена в краищата вместо плътната кутия в оригиналната версия. Той е малко по-дълъг, но по-тънък на ширина. Има три бутона на предавателя, ник, винаги и бутон за вибрация. Това има същото усещане, както когато мобилният ви телефон вибрира и дава на кучето възможност да усети вибрацията, а не постоянната вибрация и да вземе решение да контролира поведението.

Моделът 200 също предлага малко по-дълъг обхват от ½ миля, а яката също е водоустойчива. Изпращачът все още е водоустойчив, но ако вали и паднат няколко капки, яката трябва да е наред. Не искате да излизате в морето и да потопите предавателя, защото може да имате проблем.

Използвах това, за да обучавам куче на име Хенри в група хора. Хенри беше смесица от хрътки, които винаги обичаха да миришат, когато излизаше навън и трябваше да се научи да гледа, ако искаше да бъде вдигнат. Той също имаше нужда от работа, когато беше навън, за да може да вложи носа и усилията си в друга работа, която имаше. Да имам по-голяма дължина беше добре, тъй като успях да започна да следя работата с него. Той работеше с храната като негов основен източник на аромат и използваше само въдицата в началото и с тази яка успях да му позволя свободата да работи далеч от мен, знаейки, че мога да имам силата да го върна при мен, когато той се отклони. Това е красотата на тези компютърни клетки. Той е без кабел, което означава, че можете да стигнете до точката, в която нямате нужда от каишка за вашето куче, но все пак имате начин да го накарате да се съсредоточи върху вас отново, ако е необходимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *