5 полезни съвета, когато къмпингувате с куче

By | февруари 12, 2023

Понякога, когато обичате да къмпингувате толкова много, искате всички специални за вас да го изпитат. Това включва вашите космати приятели. В началото може да изглежда като предизвикателство, но когато се направи правилно, може да бъде едно от най-запомнящите се пътувания в чужбина. Кучетата обичат да са на открито, така че е дадено, че ще се насладят на този тип пътуване.

Ето няколко страхотни съвета, които да опитате, когато къмпингувате с куче:

Намерете място, подходящо за кучета

Логично е да направите проучване на лагерите, които планирате да посетите. Проверете техните правила и разпоредби, особено по отношение на воденето на домашни любимци. Още по-добре, обадете се предварително, за да потвърдите! Повечето къмпинги позволяват домашни любимци, не искате да отидете в такъв, който не позволява, така че е най-добре да проучите и да се уверите, преди да правите планове.

Подгответе архивите на вашето куче

Въпреки че много къмпинги вече са подходящи за домашни любимци, някои изискват проверка за регистрация на домашни любимци, така че се уверете, че имате такава, за да се спасите. Носете техния документ за самоличност, паспорт (уверете се, че е актуален!) и документите за имунизация. Организирайте ги в една папка, за да е лесно да ги извадите от чантата си. Тези документи могат да бъдат полезни и в случай на спешност по време на вашето пътуване.

Носете инструмент за вашето куче

Носенето на консумативи за вашия домашен любимец е толкова важно, колкото и вашите собствени. Когато сте навън в гората, любопитството на вашето куче може да достигне връх и то да яде или да влезе в контакт с неща, с които не трябва да влиза в контакт, така че има висок риск от задавяне, заболяване, отравяне и т.н. Наличието на комплект за домашни любимци и спасителна книга е много полезно при спешни случаи.

Носете най-важното за кучето

Освен най-необходимото (адекватна храна, вода, одеяла, играчки, тоалетни чанти и т.н.), носете здраво въже, сбруя и сбруя. Някои къмпинги имат зони, които изискват каишка и може да има моменти, когато вашият домашен любимец може да се наложи да бъде обезопасен, дори ако е свикнал да бъде без каишка. Освен това е добра идея да носите купички за храна и вода, които са сгъваеми, за да може вашето куче да ги носи лесно, особено ако пътувате много.

Резервирайте посещение при ветеринар

Като хора трябва да сме сигурни, че сме достатъчно здрави, за да пътуваме. Същото важи и за нашите космати приятели. Когато отидете на ветеринар, уверете се, че профилактиката ви срещу кърлежи е актуална.

Не забравяйте, че вие ​​сте отговорни за поведението и благосъстоянието на вашето куче извън дома ви. Запазете тези съвети за лагеруване на кучета за следващия път, когато отидете на открито!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *