3 невероятни репелента за бурундуци, за да се отървете от бурундуците по хуманен начин

By | февруари 3, 2023

Когато решим да се отървем от бурундуците, всички методи могат да бъдат разделени на две групи; хуманно и смъртоносно.

Хуманните методи могат също да бъдат категоризирани като улавяне на живи бурундуци и използване на тактики за плашене, за да ги изгоните от двора си. Има и няколко естествени средства, които могат да повдигнат носа на бурундука и тези три метода ще бъдат обсъдени в тази статия.

1. Котешка тоалетна

Бурундуците се страхуват смъртоносно от котки – това е заложено в инстинктите им.

Ако накарате котка да маркира територията си около двора ви не е страхотно, имате нужда от следващото нещо: котешка тоалетна.

Ако имате приятел, член на семейството или съсед, който има котка (или котки) като домашен любимец, помолете ги да ви дадат котешката си тоалетна следващия път, когато я сменят, вместо да я изхвърлят. След това поръсете съдържанието на тавата за отпадъци около вашия двор.

Лошата миризма на котешка урина ще бъде достатъчна, за да изплаши дори най-издръжливия бурундук от дома ви.

2. Пелети от лисича урина

С темата „урина“, следващият репелент срещу бурундуци в списъка е вълча урина.

Отново, лисицата е естественият враг на бурундука и ако г-н бурундук мисли, че Странният господин Фокс дебне наоколо, той започва упорито да мисли дали да си събере багажа и да продължи.

Можете да намерите урина на койот под формата на пелети или течна форма от много ферми и онлайн от Amazon. Един от най-добрите е 100% лисича урина на DeerBusters, която е малко трудна за намиране в Amazon, защото се продава като стръв за привличане на лисици, а не като репелент, за да се отървете от бурундуци – но работи чудесно!

3. Топки от молци

По някаква неизвестна причина бурундуците мразят молци!

Разпръснете ги из двора си и ако знаете къде са им входовете (което не е лесно, защото често са скрити), сложете и няколко топчета нафталин под дупките им.

Освен това, ако бурундуците попаднат на места, които не трябва да са като вашия гараж или под пода, поставете няколко нафталинови топки там, за да ги предпазите.

Справедливо е да се каже, че нафталинът е по-скоро възпиращ, отколкото репелент, защото въпреки че бурундуците не ги харесват много и се опитват да ги избягват, те вероятно няма да ги накарат да напуснат имота ви.

Други методи

Въпреки че средствата за отблъскване на бурундуци могат да се отърват от нашествието на бурундуци, има допълнителни начини да се отървете от бурундуци, най-добрият от които е използването на капани за хора или убийци.

Вижте http://www.getridofchipmunks.org за повече информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *