3 лесни съвета за подстригване на кучета от най-добрите

By | януари 24, 2023

Притежаването на домашно куче не е лесна отговорност. Всяка майка на куче трябва да бъде на върха на своя домашен любимец физически и емоционално. Целта е да имате здрав и щастлив домашен любимец, който прави живота ви и неговия живот по-добър. Грижата за куче е непрекъснат процес на учене – всеки път научавате нещо ново. Въпреки че всеки собственик на куче има свой собствен начин за отглеждане на своите домашни любимци, ето някои прости съвети за грижа за кучета от най-добрите, за които можете да се сетите:

Водете редовно кучето си на ветеринар

Точно като нас, с напредване на възрастта кучетата са склонни да боледуват по-често. Може да бъде толкова просто като зъбобол или толкова сериозно като инфаркт. Симптомите не винаги са видими или са много късни – затова е важно да водите любимеца си редовно на ветеринарен преглед. Годишните прегледи трябва да включват също стоматологични грижи, здравни прегледи, ваксинации, обезпаразитяване и задължителни ваксинации. Според президента на Академията на ветеринарните техници по хранене д-р. Кара М. Бърнс, редовните прегледи са един от най-важните начини да поддържате домашните любимци здрави.

Предотвратете кучето си да вземе микроби

Най-често срещаните вредители, които могат да засегнат здравето на вашето куче, са бълхите. Когато влязат в контакт с други кучета, които ги имат, вашият домашен любимец може да се зарази с паразита. Бълхите могат да причинят сърбеж по кожата, инфекции, косопад, горещи точки и др. Ако вашият домашен любимец е погълнал бълха, паразитът може да зарази тялото му като тения. За да се предпазите от външни и вътрешни патогени, уверете се, че вашето куче и мястото, където се разхожда, са чисти. Целогодишната профилактика е най-добра за редовна борба с бълхи и паразити.

Поддържайте кучето си психически и физически здраво

Според професора от Ветеринарния медицински център на Държавния университет в Охайо и ветеринарен диетолог д-р. Тони Бъфингтън, здравословната среда е от решаващо значение за дългосрочното здраве на кучетата и кученцата. Ежедневна разходка или бягане или редовни упражнения ще поддържат вашия домашен любимец силен и здрав. Умствената стимулация е важна, така че опитайте криеница, лов на играчки или чистачи и подобни игри у дома.

Следвайте тези полезни съвети за грижа за кучета от професионалистите, за да помогнете за здравето и щастието на вашия домашен любимец!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *