2 лесни начина да подрежете ушите на вашето куче Джак Ръсел

By | януари 30, 2023

Трябва да подстригвате ушите на вашето куче като част от вашата рутина за подстригване на Джак Ръсел, за да сте сигурни, че ушите на вашия териер са винаги чисти, така че да не създават проблеми на вашето куче. Точно като хората, ухото на вашето куче може да има тенденция да расте коса и да произвежда восък. Това е природният начин за защита на вътрешното ухо, тъй като космите и восъкът улавят мръсотията и задържат влагата. Друг аспект на това е, че мръсотията и влагата също могат да размножават бактерии, които могат да причинят заболяване.

Тъй като ушите на Джак Ръсел са една от най-важните части на ума му и могат лесно да бъдат замърсени (когато гони животни и рови в земята), препоръчвам ви да ги проверявате всеки ден. Също така препоръчвам да проверявате всеки път, когато къпете кучето си.

Ето два прости съвета, които използвам, за да поддържам ушите на Джак Ръсел, за да съм сигурен, че ушите ми на Джак Ръсел териери са здрави и без болести.

1. Проверете ушите

Уверете се, че външните уши са в добра форма и че няма разкъсвания, драскотини, петна и т.н. След това проверете дали няма голям катран. Другият восък трябва да е нормален. Ако има много кал в ухото и ако калът мирише или изглежда червено-кафяв, тогава ви препоръчвам да заведете вашия териер на ветеринар, може би внимателно да избършете мръсотията с памучна топка.

2. Проверете космите в ушите.

Космите в ушите действат като филтър. Въпреки това, тъй като филтърът работи, за да предотврати навлизането на мръсотия в ухото, той също улавя мръсотията. Бактериите често идват с мръсотия и влага и могат лесно да се размножат и да причинят инфекция на ухото на вашето куче. Почистете го внимателно с памук, ако е замърсен. Ако има твърде много косми в ухото, може да се наложи да отрежете част от тях. За да подстрижете космите в ушите, издърпайте ухото към задната част на главата на кучето и го поставете върху черепа. Това ще гарантира, че слабите части на ушния канал няма да бъдат изложени. Все пак внимавайте. Можете също така да получите ветеринарен лекар, който да ви помогне да подстрижете косата.

След като направите горното, използвайте влажна кърпа, за да избършете зоната около ушите и само ушите. Предимството на редовното подстригване на ушите е, че винаги сте наясно със здравето на ушите на вашия териер и ако възникнат неочаквани инфекции, вашият Джак Ръсел ще се чувства удобно с тях, когато професионален фризьор или ветеринарен лекар трябва да ги прегледа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *