Факти за котките за нови собственици на котки

By | февруари 4, 2023

Осиновяването на нова котка е вълнуващо и плашещо едновременно. Има много неща, които трябва да имате предвид и да разберете, когато става въпрос за притежаване на нов домашен любимец. Котките често са домашни любимци, които не се нуждаят от поддръжка, но без подходяща грижа, поддръжка и подходящо хранене могат да се превърнат в нужда от поддръжка и да ви струват повече, отколкото очаквате. Ето няколко котешки съвета за нови собственици на котки.

Здраве и хранене

Тези два аспекта от живота на котката са може би двата най-важни. Здравето и храненето играят основна роля в начина, по който котката работи, се държи и как се държи. Що се отнася до храненето, котките са месоядни и трябва да ядат месо. Въпреки това, което хората мислят, котките не ядат плодове и зеленчуци в диетата си и това може да ги разболее много. Те са много месоядни и не могат да усвояват храна от зеленчуци и плодове. Тяхната физическа природа е да ядат месо. Това е основната причина котешката храна да е по-скъпа от кучешката; има много месо. Добре е вашата котка да яде неща като цели мишки, щурци, гущери и др. Можете да закупите суха или консервирана котешка храна. Сухите храни са много евтини и могат да помогнат за поддържане на зъбите и венците чисти и здрави. Меките и консервираните храни са по-скъпи, но са по-привлекателни за котките от сухата храна. Млякото е друг източник на храна за котките; това не се счита за напитка. Единствената напитка на котката е вода. Млякото осигурява на котките калций, необходим за здрави кости и зъби, както и витамини и минерали. За да поддържате котката си здрава, трябва да се уверите, че я храните с това, от което се нуждае тялото им.

Редовни прегледи и ваксинации

Като нов собственик на котка вероятно не знаете колко посещения при ветеринар имате нужда, така че не се страхувайте да попитате някого. Котките, както децата, така и възрастните, се нуждаят от редовни посещения при ветеринар, за да са сигурни, че са здрави. Като отговорен собственик на котка, ваше задължение е да ги водите редовно на ветеринар, когато е необходимо, и да им правите необходимите ваксинации, за да ги поддържате здрави и силни. Има много заболявания, срещу които вашата котка може да бъде ваксинирана. Ето само някои от заболяванията, които ваксините помагат за предотвратяване:

· Котешка панлевкопения. Това е много заразна болест, която засяга котенцата.

· Котешка левкемия. Котешката левкемия е водещата причина за заболяване и смърт при котките днес.

· Бяс. Това заболяване може да засегне централната нервна система при всички животни, включително хората. Котките са изложени на повишен риск, тъй като често бродят през нощта, което ги поставя в контакт с диви животни.

Ваксинирането на вашата котка и кастрирането или кастрацията може да помогне за намаляване на шансовете им да се разболеят и да удължи живота им с до три години.

Поведение при сън

Важно е да знаете, че котките обикновено спят през деня. Те са склонни да спят и то по няколко часа. Котките обикновено спят между дванадесет и шестнадесет часа на ден, докато котките могат да спят по-дълго, когато все още растат. Има няколко фактора, които могат да допринесат за прекомерния сън, генетиката, приема на храна и умората. Разберете, че е важно вашата котка да си почива, но ако им осигурите стимулация и приятна среда, когато не спят, това ще им попречи да заспят.

Повечето котки ще бъдат добри другари и домашни любимци. Не забравяйте да имате предвид основните моменти за новите котки, когато става дума за здраве и хранене, изследвания и сън. Това ще ви помогне да се почувствате по-добре за вашата котка и възможността да посрещнете нейните нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *