Трябва ли да имам прозорци в моята къща за кучета, която строя?

By | януари 23, 2023

Трябва да призная, че съм глупава. Обичам да строя почти всичко – от навеси до кучешки къщи до повдигнати легла. По време на скорошния ми проект за изграждане на кучешка къща трябваше да си задам въпроса, трябва ли да имам прозорци в кучешката къща, която изграждам? Навесите имат прозорци, истинските къщи имат прозорци, но кучешките къщи имат ли нужда от прозорци?

Започнах да търся онлайн надеждни планове за къщи за кучета. Направих също проучване, за да разбера защо повечето къщи за кучета нямат прозорци. Ето какво измислих. Първо, въпреки че кучетата обичат да гледат през прозореца, когато са в къщата ви, през повечето време това е, защото искат да излязат навън, за да преследват птица или катерица. Или просто искат да излязат навън и да го помиришат. Ако са в развъдник, те могат просто да напуснат развъдника и да влязат в двора, без да ги пускат навън.

Второ, ако къщата на вашето куче има прозорци, шансовете тя да е чиста са почти несъществуващи. Носът на вашето куче ще бъде по целия прозорец и ще почернее за нула време, което означава, че то вече няма да има прозорец, от който да гледа.

Поради една много важна причина кучешките къщи нямат прозорци. Те не вършат толкова добра работа за запазване на топлината вътре, колкото изолирана стена. По същия начин през лятото те позволяват твърде много топлина и къщата не е толкова прохладна, колкото бихте искали. Има някои неща, които можете да направите, за да помогнете с това, особено като поставите кучешка къща в двора си. Можете да го поставите близо до оградата, близо до къщата си или под голямо дърво. Това също ще ви помогне.

Да, можете да използвате вратата на вашето куче като прозорец към кучешката ви къща. Тези пластмасови, прозрачни врати ще държат нещата навън и ще осигурят на вашето куче място, където да търси, ако иска. Ако изграждате кучешка къща за вашето куче, препоръчвам ви да построите кучешка къща, която е лесна за почистване. Бих накарал покрива или една от стените да бъдат отворени, за да можете да почиствате къщата на кучето си по-често. Може също да искате да добавите легло през зимните месеци или да добавите нагревател, за да поддържате кучето си топло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *