Топ пет съвета за грижа за котка Ragdoll

By | януари 24, 2023

В тази статия ще дам пет добри съвета за грижа за вашата котка Ragdoll. Надявам се да ви хареса да четете и едновременно с това да научавате нещо ново.

1. Винаги намирайте време за вашата Ragdoll

Котките Ragdoll са чувствителни същества и изискват повече внимание от другите породи. Важно е да прекарвате време с вашата Ragdoll поне всеки ден. Без вашето взаимодействие те могат бързо да развият поведенчески проблеми. Можете да обърнете внимание на котката си, като просто си играете с нея или я подстригвате.

2. Подстригвайте своята Ragdoll веднъж седмично

Въпреки че Ragdoll котките изискват по-малко подстригване от другите дългокосмести котки, важно е да ги подстригвате поне веднъж седмично. Котката ви не само ще има добре подстригана козина, но и ще предотврати образуването на космени топки.

3. Не оставяйте вашата Ragdoll навън сама

Тези котки трябва да се държат на закрито или да се наблюдават, ако са навън. Тяхната покорност означава, че не могат да се защитят, ако бъдат нападнати и са изложени на риск от заразяване с патогени.

4. Избягвайте надраскване, като покриете засегнатата област с калаено фолио

Много развъдчици и собственици на котки имат проблеми с това, че котките им драскат мебели и други предмети от бита. Най-лесният начин да предотвратите това е да увиете калаено фолио около предмета. Котките не харесват вида на фолиото и спират да го драскат.

5. Уверете се, че вашата Ragdoll има много играчки за игра

Един от най-възнаграждаващите аспекти на живота с котка е да я гледате как си играе (и да се присъедините!). Играта е важна част от здравословния живот на вашата Ragdoll. Те не само осигуряват забавни упражнения, но и позволяват на котката и собственика да се сближат, така че е важно вашата Ragdoll да има много играчки за игра. Играчките могат да бъдат закупени в магазин за домашни любимци или намерени в къщата. Нещо здраво като картонена кутия или голяма бутилка може да осигури часове забавление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *