Сърбящо китайско качулато куче – сърбяща, драскаща серия

By | февруари 11, 2023

Този тип без коса може да причини излагане на слънчева радиация и слънчево изгаряне. Повтарящото се излагане на слънце може да причини рак на кожата като плоскоклетъчен карцином, който е като рана, която не зараства и расте бавно. Плоскоклетъчният карцином може да кърви и да причини дискомфорт. Актиничният дерматит може също да бъде предизвикан от хронични ултравиолетови лъчи и кожни промени, които блокират космените фоликули. Големите отделящи се пъпки могат да накарат нещата да излязат вътре в кожата.

Китайските качулати кучета също са склонни към атопичен дерматит. много от тези кучета са засегнати. Атопичният дерматит има тенденция да се появява върху неокосмени части на тялото. При често срещания тип, покрит с коса, атопичният дерматит се появява на краката, слабините, аксилата или ямката на дясната ръка, по корема и в средата или вътрешната част на ушите. Доскоро разбирането за кучешки атопичен дерматит беше, че лезиите са нарисувани. Тази важна точка остава вярна, но е само част от историята. Скорошен пробив беше откритието, че кучетата с кучешки атопичен дерматит имат дефектна кожна бариера. Кожната бариера съдържа протеин, наречен сфингозин. Липсата на сфингозин води до отпускане на кожата. Влагата се изтегля от кожата и я кара да изсъхне. Алергените преминават през кожата, причинявайки имунен отговор, който се проявява като сърбящи обриви.

Така че голото китайско качулато куче има големи части от тялото, които не са защитени от косми. При китайски качулати кучета с кучешки атопичен дерматит сърбящ обрив може да покрие почти цялото тяло.

Има много природни средства, които наистина могат да помогнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *