Създайте свое собствено котешко дърво – Как да изберете правилния килим за вашето котешко дърво

By | януари 26, 2023

Ако имате предположение да построите свое собствено котешко дърво, но никога преди не сте го правили, тогава може да имате много въпроси. Повечето от тези въпроси са свързани с вида оборудване, което трябва да използвате.

Тази статия ще ви даде съвети как да изберете и закупите правилния килим, който да използвате за покриване на основата, колоните и рафтовете на вашето котешко дърво.

Къде да намерите килим

Един от най-добрите начини да намерите килим е да купите директно. Всички магазини за килими и повечето магазини за подобряване на дома ви позволяват да закупите килим по този начин. Възможно е обаче да пазарувате само допълнителни фута (обикновено 12′).

Ако купуването на ролката ви остави твърде много, можете да опитате да купите остатъци. Много магазини за килими имат остатъци от килими, които продават с отстъпка.

Това обикновено са нови и са само стари части, които предстои да бъдат инсталирани в домове, къщи, офиси и т.н. Прекарването на повече време в пазаруване може да ви помогне да намерите невероятни сделки.

Кой килим е най-добър?

След като построите вашето котешко дърво и сте готови да го покриете с килим, ще трябва да вземете предвид няколко неща. Първо, какъв цвят искате? Това е личен избор, така че ще го оставя между вас и вашата котка.

Второ, трябва да решите каква купчина, форма и тегло искате да използвате. Ако не сте запознати с термина килим, купчина просто се отнася до дължината на влакната на килима, а теглото се отнася до дебелината на килима. Що се отнася до дизайна, по-добре е да отидете с килим без контур. Това ще предпази вашата котка от нараняване, като гарантира, че ноктите й няма да се движат.

Ако искате да направите котешко дърво с повече привлекателност за окото и по-малко разочарование по време на строителството, тогава се придържайте към средна купчина (3/8″ до 1/2″ дълга прежда) и средна купчина.

Ако влакната на килима са твърде дълги или килимът е твърде дебел, ще бъде трудно да се огънат и заоблят ръбовете на рафтовете. Ако е твърде къс или твърде тънък, тогава гърбът ще се види, когато е увит около краищата и ъглите.

Колко необходим е килимът?

Очевидно, когато изграждате свое собствено котешко дърво, необходимото количество килим ще зависи от размера на вашия дизайн. В повечето случаи можете да направите добра къща на дърво, котка с около 50 квадратни метра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *