Съвети за лятна грижа за вашия домашен любимец

By | януари 24, 2023

С лятото точно зад ъгъла, без съмнение имате планове да прекарате много време в парка за кучета, на плажа или на друго място, където вие и вашето куче можете да се насладите на слънчеви дни. Въпреки че е чудесно за кучетата да са навън и да спортуват, това е моментът да знаете как правилно да се грижите за тях през по-топлите месеци. Важно е да поддържате кучето си здраво и да намалите риска от злополуки и топлинен удар, което можете да направите, като следвате прости съвети за грижа за кучето през лятото.

1) Поддържайте кучето си хидратирано. Където и да отидете, уверете се, че имате купа за пътуване и много вода. Когато кучето натрупа сили да тича и играе, то трябва да бъде отпуснато, за да няма опасност. Все пак не принуждавайте кучето си да пие, когато то не иска. Водата да я има, за да знаят къде да пият.

2) Никога не оставяйте кучето си в паркирана кола. Това не може да се подчертае достатъчно. В облачни дни, дори със свалени прозорци, температурата в колата може да се повиши до сто градуса. Кучетата не се потят като хората и трябва да се задъхват, за да изпуснат пара. Ако трябва да изкарате колата и кучето ви няма къде да отиде, оставете го у дома.

3) Внимавайте да избягвате бълхи и кърлежи. Ако вашето куче получава лекарства или инжекции за предотвратяване на бълхи и кърлежи, уверете се, че всичко е направено. Ако планирате да прекарвате време в парка с други кучета, това ще помогне на вашето куче да бъде по-малко стресирано.

4) Уговорете час в салона за красота. Особено ако козината на вашето куче е гъста, доброто бръснене ще бъде облекчение, когато времето стане горещо. Не е необходимо да бръснете вашия домашен любимец до кожата, но премахването на излишната козина може да го накара да се чувства по-комфортно.

Колкото по-спокойно е вашето куче през лятото, толкова по-щастливо ще бъде. Не е нужно много, за да стоплите кучето си, но ако го направите, можете да сте сигурни, че ще имате много благодарен спътник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *