Съвети за грижа за котка – №1

By | януари 25, 2023

Лошо възпитана котка може да има заболяване

Ако котката ви не се чувства добре, може да има инфекция – това изисква внимание. Може да не знаете това, но много котки, които проявяват поведенчески проблеми, често имат някакъв вид медицинско състояние. Например, котка, която има диабет от известно време, пие много вода и уринира почти през цялото време. Въпреки че това може да изглежда като проблем за собственик на домашен любимец, който не познава здравето на своите котки, това е сериозна ситуация, при която котката не може да помогне, освен ако не се лекува правилно.

Използвайте бутилки със спрей, за да обучите котката си

Това е добър начин. Въпреки това, не се вълнувайте твърде много. Единствената ви цел е да пръскате леко котката си всеки път, когато я видите да прави нещо нередно. Въпреки че ти си този, който изстрелва водата, той не го осъзнава. Всичко, което вашата котка знае, е, че когато се доближи до леглото, усеща водата да удря главата или тялото му отстрани.

Кастрирайте котката си за по-добро поведение

Истината е, че котките, които се бият много, са защото не са били променени. Когато жените не са бременни, те са много горещи. Мъжете от друга страна винаги искат партньор. Комбинацията от тези две без съмнение ще предизвика много спорове и битки. Въпреки това, след като котката бъде вдигната и отстранена, битката спира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *