Стареене грациозно: това е живот за едно старо куче

By | януари 31, 2023

Всички ние остаряваме и стареенето може да затрудни живота дори на нашите любими домашни любимци. Къде щяхме да бъдем без нашите домашни любимци? Те ни правят щастливи. Той ни показва неконтролируема любов. Облекчава притесненията ни. Какво можем да направим за тях? Какво трябва да направим за нашите домашни любимци, когато пораснат? Как можем най-добре да се грижим за нашите домашни любимци, така че те да живеят възможно най-дълъг, удовлетворен, смислен и комфортен живот?

Вземете например моето куче Бъди; той остарява. Лесно е да се грижите за тях, когато са малки. Това е кученце, храните кучето, обучавате го, водите го понякога на ветеринар и живеете с него и сте готови. Подобно на вашето куче или всеки домашен любимец на всяка възраст, вие трябва да полагате специални грижи за него. Вашето куче се превръща от ваш постоянен спътник в любящ член на семейството, за когото трябва да полагате специални грижи. Трябва да започнете да избирате храна, която е лесна за дъвчене, тъй като зъбите им се развалят поради заболяване на венците. Трябва да наблюдавате диетата им, за да сте сигурни, че получават необходимите хранителни вещества. Трябва да внимавате да не ядете твърде много, защото прекаленото тегло се отразява на костите им. Масажирането на вашето куче помага за изграждане на здравина на костите и подобрява кръвообращението. Накратко, трябва да сте добър гледач, ако искате вашето възрастно куче да се радва на златните си години.

Ето няколко съвета, които да ви помогнат да удължите живота на вашето вярно куче с напредване на възрастта му:

1. Загуба на тегло: Проверете теглото на вашето куче. Всеки обича да дава на любимците си лакомства и остатъци от масата, но с напредване на възрастта метаболизмът им се забавя. Трябва да внимавате с какво ги храните. Куче с наднормено тегло е стресирано куче, без значение как масата за забавление се разпада за момент, за да забавлява вашето кученце. Теглото причинява болка и стрес върху сърцето, така че бъдете подготвени и се грижете за здравето на вашия домашен любимец.

2. Упражнение: Упражнението е от полза както за вашето куче, така и за вас, но не прекалявайте. Твърде много упражнения могат да потиснат вашето куче, което го прави неактивно с дни. Помислете за това по този начин, можете да бъдете с баба си, да отидете на разходка, може би дори да плувате в басейна с нея, но бихте ли очаквали тя да преследва фризби за един час? Не, тялото му не можеше да го понесе. Старото куче е като стар човек, може да има желание да тича и да играе и да ви прави щастливи и може да го прави по-дълго, отколкото би го направило, ако му позволите. Внимавайте какво давате на кучето си, твърде много или твърде малко може да бъде лошо!

3. Витамини и минерали: Точно така, както човек се нуждае от допълнителни витамини и минерали с възрастта, така и вашето куче се нуждае. Рибеното масло, например, е полезно за козината и кожата, които стават все по-сухи с напредване на възрастта на вашето куче. Глюкозаминът и хондроитинът могат да помогнат на вашето куче да се бори с ефектите на артрита. Направете проучване и разберете от какви минерали и витамини се нуждае вашето куче за дълъг и здравословен живот.

Всички обичаме нашите домашни любимци; от нас зависи да се погрижим за тях. Не знам какво щях да правя без старото си куче. Бъди, той е на четиринадесет години и обича да си играе по лицето ми. Това е неговият начин да каже здравей, но бля! Проблемът е, че имат лош дъх. Може да превърне прясното мляко в извара за секунда. Виждал съм го да увяхва цветя с един изстрел. Понякога се чудя дали яде изпражненията си като акар. Предполагам, че може да се каже, че Бъди има висок коефициент на интелигентност, тъй като той разбира разликата между това да ти даде дясната и лявата си ръка, но бих взел няколко IQ точки, ако ям изпражнения. Това не е мъдър избор на храна.

Понякога те също ще ви нападнат с всичките си нокти, особено когато искат храна. Той е глух, което ме натъжава, но е много мило и спокойно куче, което ме радва. Той е единственото куче, което познавам със сънна апнея. Той винаги ме гледа тъжно, когато яде, така че понякога споделям с него, но забелязвам теглото му и диетата му. Ако не си тръгне, ме е страх, защото просто спи. Трябва да отида да го разтърся. За съжаление, артритът вече е започнал да засяга бедрата й. Трепери, когато ходи. Понякога се чувствам толкова тъжна, като го видя да ходи, той се забавя от болката от артрит. Моят стол е любимото му място и всеки ден той сякаш се бори да скочи върху него. За малкото време, което имам с бившия ми, искам да го направя възможно най-комфортно. Ето неговото стихотворение и стихотворение за всички прекрасни стари кучета!

Уау, най-скъпи мамо и татко

Обичам те толкова много…

Когато нараниш кръста ми,

Те са възхитени от вашето любящо докосване…

Винаги, когато съм гладен

Ти се увери, че съм добре нахранен

Когато прекарам деня в сън, винаги има

Кукла и одеяла на леглото ми.

Мека, топла и уютна

Все едно съм в рая, повярвайте ми, истина е!

Знаеш колко много обичам да спя на твоя диван

Но е много трудно да скачаш, има много болки, които не можеш да понесеш.

Вървя и се люшкам, сякаш нося високи токчета,

Дъхът ми мирише толкова лошо, че млякото изстива.

Понякога ми позволяваш да оближа ръцете ти, а понякога лицето ти,

Дори да се облизвам на всяко тайно място.

Трудно остарявам, дори не мога да се справя

Така че нося тази глупава пелена през цялото време, но е по-добре от рокля!

И така, ето ни двама най-добри приятели, най-добрите, които някога могат да бъдат,

Едно е сигурно, че ще имаме лоялност един към друг.

Това е Бъди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *