Силата на котешкото око

By | февруари 6, 2023

Котките не трябва да използват физическа сила, за да спечелят спор. През повечето време те използват своите тайни и най-сигурни методи за борба с тях – виж.

Котките тълкуват взирането като страх и съревнование. Това обяснява защо, когато група приятели посещават дома ви, някой, който не иска да се доближи твърде много до котката ви, може да се доближи до малко животно, докато любителите на котки, които се надяват да срещнат вашата котка, не го правят. Хората, които не харесват котки, са склонни да гледат настрани или да се взират в тях. Котките смятат това за безобидно. От друга страна, любителите на котки са склонни да ги гледат директно в очите, което ги кара да се чувстват уплашени или уплашени.

Когато котките се състезават, първо се опитват да се изправят една срещу друга. Ако котките гледат настрани, те обикновено показват, че се предават. Ако обаче дългото взиране един в друг не реши проблема, може да започне да се тресе, докато падне или просто да се взирате един в друг.

Голямата котка следи другата котка, докато противникът й не избяга. Щом започнат да се споглеждат, оставят всичко настрана, за да се концентрират. Те ще останат в критично състояние, докато някой не мигне и си тръгне.

Собствениците на котки се насърчават да мигат бавно или да присвиват очи (като спящи очи), когато гледат котките си. Това изпраща съобщението, че не сте заплаха и не трябва да се страхувате. Котките обаче винаги предпочитат стопаните им да използват периферното си зрение, за да ги гледат, вместо да гледат директно в тях.

Котенцата се скъсяват или разширяват според светлината. Освен това те използват учениците си, за да говорят за чувствата си с другите. Когато зениците на котката се разширят, тя показва страх, леко до агресивно щастие. Въпреки това, когато котката е ядосана, малките й се придържат в редица, което означава, че са готови да атакуват. Причината да забавят учениците е да следят добре опонента си и да защитят очите си, ако се бият.

Когато котките са отпуснати, те са склонни да държат очите си полузатворени, сякаш спят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *