Ротвайлер: Съвети за грижа и хранене за това невероятно животно

By | февруари 20, 2023

Съвети за грижа и хранене на вашия домашен любимец ротвайлер

Трябва да знаете, че ротвайлерите са много смели и интелигентни кучета, които също са лоялни към стопаните си. Те са много привързани кучета, които яростно ще защитават семейството си, когато е необходимо. Тези птици са агресивни само когато са обучени по този начин, но природата им е спокойна и любяща през повечето време. Важно е да знаете как да се грижите за вашия Rottie, ако искате да имате добри отношения с вашия домашен любимец.

Важна част от грижата за вашия домашен любимец ротвайлер е да се уверите, че той получава своите ваксинации и годишни реваксинации. Когато избирате ветеринарен лекар, трябва да се опитате да намерите такъв, който е специализиран във всички видове ветеринарна медицина.

Мухи, кърлежи и други подобни вредители могат да бъдат предотвратени с помощта на естествени продукти, за които вашият ветеринарен лекар ще знае. Има естествени лекове за почти всички болести и животните обикновено се справят по-добре след известно време.

Ако вашият Rottie е домашен любимец на открито, трябва да се уверите, че имате място, където да се скриете от дъжда и горещото слънце. Това може да бъде кучешка къща или покрита площ. Независимо дали са на закрито или на открито, трябва да им осигурите удобно легло, на което да спят. Трябва също така да осигурявате много вода през цялото време.

С какво храните своя ротвайлер е много важно. Основното нещо е да ги храните с висококачествена храна и първото нещо е месото. Храненето им със сурова храна е най-добрият начин. Ако е възможно, най-добре е сами да приготвяте храната на вашия домашен любимец. По този начин ще можете да изберете най-добрите съставки и да знаете какво ядат. Ако трябва да купувате храна за вашите домашни любимци, опитайте се да намерите органична храна. Когато избирате храна, уверете се, че съдържа поне 30 процента протеини и 20 процента наситени мазнини. Също така вашите фибри трябва да са около 4 процента или по-малко.

Както повечето кучета, вие трябва да къпете вашето Rottie често, но само когато е необходимо. Подстригването на вашия домашен любимец може да бъде свързваща дейност, на която те могат да се наслаждават заедно с вас. Те са сравнително евтини и не изискват специални грижи, за да имат добра козина.

Когато става въпрос за подрязване на ноктите, ще искате да правите това на всеки две до три седмици. Важно е да не искате да ги режете твърде близо, тъй като се използват за копаене и ходене по бетон.

Упражненията са ключът към вашето куче ротвайлер и е невъзможно да им давате твърде много. Ако се държат на закрито, уверете се, че излизат на разходка или тичат всеки ден. Добър начин за упражнения, ако не сте бегач, е колелото. Голямото открито пространство е раят за тях, тъй като могат да тичат до насита. Ако не сте много активен човек, вземете топка или нещо подобно, с което да играете.

Всички тези неща са важни за здравето и щастието на вашия домашен любимец ротвайлер. Когато най-добрият ви приятел е здрав и щастлив, вие също ще бъдете, така че се уверете, че следвате вярно тези съвети и ще пожънете наградите точно както вашият домашен любимец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *