Разпознаване кога котката е разгорещена

By | януари 31, 2023

Признаци, че котката ви е хипотермична

Може би най-добрият начин да разберете дали котката ви е разгонена е да знаете предварително дали е разгонена. Признаците, че вашата котка е разгонена, са много видими и когато не е разгонена, това означава, че е разгонена. Когато сте разгонени, той изглежда ще бъде погълнат от хормоните си по-силно. Като свършат жегите, сигурно ще се съвземат и ще заспят.

Вашата котка не е разгонена поне всяка седмица от размножителния сезон. Топлите месеци са, когато котката ви е топла, обикновено пролетта и есента. През зимните месеци ще са навън на топло.

Признаци, че котката ви е разгонена

Той ще започне да кърви от влагалището си, може да не е толкова забележимо, колкото при кучетата. Пикочният му мехур ще се подуе и той може да уринира много. Тя също ще напръска обилно около къщата, за да разпространи аромата си наоколо, за да привлече мъжки котки. Те ще пръскат нагоре, а не надолу. Той ще бъде много привързан и ще прекарва много време да ви дразни, да ви дразни и да ви звъни. Те дори могат да крещят силно, ако не могат да излязат навън. Може да видите мъжки котки да обикалят около вашия имот.

Сключване на брак

Това, че котката ви е била разгонена веднъж, не го кара да се разгони. Една котка остава на висока температура седем дни и през това време може да роди няколко котенца. Те също могат да забременеят с всякакви томове.

Понякога котката ви не излиза от жегата и е най-добре да посетите ветеринар, защото има заболяване, наречено пиометра, което може да има.

Вашата котка може да влиза и излиза от жегата всяка седмица по време на размножителния период, освен ако не е бременна. Докато кърмят, те също могат да забременеят, за да избегнат топлинен удар.

Искате ли котката ви да е топла?

Какви бяха гърдите й? Ако тя ви тревожи да стоите навън цяла нощ и да се измъкнете с всичките тръпки наоколо, можете да помолите вашия лекар да й даде хормонална инжекция, за да се отърве от топлината. Най-доброто нещо, което можете да направите за вашата котка, е да я кастрираш. Освен ако не сте развъдник, светът вече няма нужда от котка.

Температурата на околната среда може да бъде пробна опция за всеки, който не се размножава в полза. Най-доброто нещо, което можете да направите за здравето на котката си и за собственото си спокойствие е да оставите котката си да отслабне и не е нужно да се притеснявате как да разберете дали котката ви е разгонена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *