Почистване на котешка урина от вашия под – 3 най-добри средства за отстраняване на котешка урина

By | февруари 13, 2023

Нашите котки може да са най-обичаните същества на земята, но почистване на котешка урина от дъното пак е голяма работа. Не само трябва да се отървете от котешката урина, но и от миризмата. В противен случай вашите котки ще надушат остатъците от урина и ще уринират върху тях. За да премахнете ефективно миризмата на котешка урина, трябва да убиете бактериите, които са отговорни за миризмата.

Едно от най-добрите средства за отстраняване на котешка урина е Natures Miracle. Това е ензимен почистващ препарат – можете да го закупите от места като Target, WalMart или Petsmart. Това е концентрирана течност и се предлага в бяла бутилка с червена капачка. Инструкциите на бутилката са лесни за следване. Не само почиства котешка урина от вашия под, но може да я премахне от килими и тъкани. Тези неща могат да бъдат малко скъпи, така че може да искате да вземете черна светлина, която да използвате. Осветете черна светлина в тъмното и това ще накара петната с котката да светят в жълто или зелено. След това можете да използвате Природното чудо в тази област, без да почиствате пода или килима.

Всеки търговски ензимен детергент може да се използва като средство за отстраняване на котешка урина – не трябва да е Natures Miracle. Единственото нещо е, че ензимните почистващи препарати могат да бъдат по-малко ефективни. Не всички от тях работят върху всички видове петна. Трябва да се уверите, че сте намерили продукт, който работи за премахване на котешка урина. Така че най-доброто място за пазаруване вероятно е вашият местен магазин за домашни любимци. Вижте къде продават котешка тоалетна. Още по-добре, попитайте търговеца къде съхраняват ензимни почистващи препарати за почистване на котешка урина.

Друг добър начин да се отървете от котешката урина и миризмата е да използвате парочистачка. Неговите приятели са постигнали страхотни резултати с Polti Vaporetto, който използва пара за убиване на микроби и премахване на мръсотия. Тази пара работи и за унищожаване на бактерии в котката и действа върху подове и килими. Polti обаче е от скъпата страна. Нещо евтино като парния моп Light and Easy работи също толкова добре, за малка част от цената.

Ако имате ограничен бюджет, можете да танцувате наоколо, където котката ви се дави в силни дезинфектанти като Dettol или Listerine. Може да се наложи да повторите този процес няколко пъти, за да се отървете от цялата миризма. Поливането на мястото с гореща вода също може да свърши работа – само внимавайте. Някои видове белина могат да убият бактериите и трябва да свършат работа. Но искате да проверите списъка с съставките, преди да го използвате. Уверете се, че не съдържа амоняк, в противен случай само ще привлече вашите котки да се срещнат отново там.

И така, ето три страхотни начина за почистване на котешка урина от пода:

1) ензимни почистващи препарати като Nature’s Miracle;

2) парочистачки;

3) Всяко силно лекарство (като тези, използвани в болниците).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *