Подстригване на котки – Осигуряване на продукти за домашни любимци на вашата котка

By | януари 29, 2023

Попитайте всеки любител на котки и той ще ви каже, че не може да си представи живота без своите любимци или любимци. Те ще ви кажат колко умна, любяща и очарователна е тяхната котка. Вместо това те ще говорят безкрайно за ползите от носенето на котка на закрито, ако им позволите. Въпреки това, независимо дали собственикът го признава или не, много котки развиват много досаден навик и затова настояват да драскат мебели и завеси.

Не е зло, което кара котките да се чешат, а естествен инстинкт, който е необходим, за да изострят ноктите си. Той също така помага за премахване на външната кутикула, за да позволи растеж на нов нокът. Ако вашата котка е на открито, тогава може да не искате да се чешете, защото вашият домашен любимец може да използва всяка ограда или дърво.

Котките, които прекарват по-голямата част от времето си на закрито, се нуждаят от кутия за отпадъци. Ако отидете в местния магазин за домашни любимци или потърсите онлайн, ще видите много различни налични видове „печено“. Това преминава от обикновена зона от килим или въже до инсталиране на други, които приличат на бариерен метод на малка армия.

Въпреки че някои котки използват килима, за да се почешат, те предпочитат да се изправят и да се протегнат, за да се почешат. Затова стъргалката трябва да е здрава, не е хубаво да се клати при опит за използване. Централният стълб трябва да е прав и стабилен, а стълбът за драскане трябва да бъде покрит с килим или въже. Също така трябва да запомните, че котката ви често се протяга нагоре, когато се чеше, така че стълбът трябва да е отново наполовина надолу, ако котката ви стои на задните си крака.

Въпреки че чесането може да е инстинкт на котката, използването му за чесане не е така. Веднага след като получите първия знак, трябва да заведете вашия домашен любимец до дървото и да вземете предните му нокти, за да покажете какво е необходимо. Младата котка най-бързо схваща концепцията, дори ако трябва да повторите процеса няколко пъти.

Също така е важно да поставите стълба за драскане на лесно достъпно място. Много котки обичат да се чешат, след като са яли или са се почистили, така че поставянето на стълб близо до зоната за хранене на котката може да свърши добра работа. Подстригването е прост и лесен начин да позволите на вашата котка да се грижи за ноктите си и да прави упражнения. Освен това ще удължи живота на вашите мебели и завеси, така че защо не си вземете още днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *