Плюсове и минуси на наемането на обучители на кучета

By | февруари 9, 2023

Независимо дали поради причини като обучение как да тренирате, дали за забавление или състезание, или просто за да помогнете на непокорно куче да се научи да се държи правилно или да изпълнява прости команди, много собственици на домашни любимци обмислят да наемат професионален дресьор на кучета, вместо да се опитват да тренират. само техните кучета.

Ето няколко предимства и недостатъци, които трябва да имате предвид, преди да наемете професионален треньор на кучета:

Предимства от наемането на обучители на кучета

1. Експертните познания за това как кучетата мислят, чувстват и се държат са първата стъпка към успеха, когато наемате дресьор на кучета, или да научи вашето куче на основни правила, или да го превърне в добре обучен домашен любимец, дори в животно, печелещо награди . .

2. В допълнение към спокойствието, че вашият любим домашен любимец е правилно обучен, наемането на треньор е друг добър вариант, ако не можете да осигурите гъвкавостта или количеството упражнения, необходими за правилното обучение на вашето куче.

3. Използването на куче за обучение ви дава възможност да наемете някой, който прави частни разходки из къщата, което помага на кучета, които не са социализирани добре или които не оценяват да бъдат около други животни. Като алтернатива, много обучители имат групови сесии или класове и позволяват на собствениците да участват и да учат също.

Предимства от наемането на обучители на кучета

1. Първият недостатък на наемането на треньор на кучета е цената. Въпреки че много тренажори предлагат разумни цени и услуги, има и такива, които са по-скъпи, но дават отлични резултати.

2. Вторият трик при наемането на обучители на кучета е просто да намерите време за подготовка. Някои треньори идват в дома ви, докато други очакват вие да дойдете при тях и въпреки че често имат гъвкаво работно време, за да настанят тези, които работят или имат натоварени графици, много все още се борят да намерят свободното време, от което се нуждае едно талантливо куче. ще се изисква обучение.

3. Понякога кучето не реагира добре на обучение от някой друг, освен от отговорен собственик. В този момент, вместо да „принуждавате“ кучето да участва в обучението или да се притеснявате, по-добре е да се опитате да разрешите проблемите сами, дори под ръководството на обучен специалист. Има много треньори на кучета, които предлагат съвети и практически съвети за обучение срещу заплащане, но без да притежават домашен любимец. Също така, интернет, библиотека, обществена група или местен приют за животни трябва да имат полезна информация за различни методи за обучение на кучета.

Независимо дали решите да обучите кучето си сами или решите да наемете треньор, най-важната част, която трябва да запомните, е как кучето реагира на обучението. Изглежда ли им приятно, или изглеждат ядосани и пасивни? Способни ли са да изпълняват задачите, които се очакват от тях в обучението им, или изглеждат плахи и плахи?

Обучението трябва винаги да е от полза за вашето куче, давайки му физическо пространство, за да бъде във форма и здраво, и също така да му дава чувство за цел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *