Персийска котка: Сладка и привързана порода

By | февруари 19, 2023

Персийските котки са прекрасни дългокосмести котки. Като се има предвид това, според Асоциацията на любителите на котки (CFA), през 2015 г. персийските котки бяха класирани като втората най-популярна порода в Съединените щати. Първият и най-популярен тип е екзотичен. Екзотичната порода прилича на персийска късокосместа. Така че мисля, че тези хора също харесват персите.

ЗАБЕЛЕЖКА: Екзотичната порода е създадена чрез кръстосване на домашна късокосместа с персийска. Затова в крайна сметка късата коса на къщата СТАНА необичайна заради персите сред тях. (Така че подозирам, че запазването на късокосместите късокосмести котки може да окаже влияние там… Освен това, преди създаването на екзотичните късокосмести котки, на късокосместите котки не е било разрешено да влизат в котешки изложби.)

Персийската котка има уникален външен вид: голяма кръгла глава; големи, кръгли очи; къс нос; пълни бузи; и малки уши със заоблени върхове. Главата се поддържа от къс, дебел врат и измамно силно, мощно тяло. Краката на персийската котка са къси, дебели и здрави с големи, заоблени, здрави нокти. Опашката е мека и пропорционална на дължината на тялото на котката.

Външен вид

Персийските котки могат да имат много различни „лица“. Селективното развъждане от развъдчиците е довело до разнообразие от косми. Това също е дало началото на персите Peke-nkhope (или Peke-nkhope). Пренебрегван от много любители на котки, сивият вид може да доведе до редица здравословни проблеми. Има опити от някои животновъди да запазят старата порода котки, традиционната порода, с отличителен нос, който е много популярен сред хората. Те се наричат ​​перси с „лице на кукла“.

Твърди се, че персите с „лице на кукла“ имат класически външен вид, с лице, което не е толкова плоско като персийското шоу или персийското лице с пеке.

Природата

Учтивият и нежен персиец е известен с това, че е тих и сладък. Той е украшение за всеки дом, където ще се радва да седне на краката си – със сигурност правилното му място – да бъде гален от онези, които разбират достатъчно, за да разпознаят превъзходните му качества, и да играе в къщата с мили деца, които нежно ще го четкат косата му, прокарай я. обикалят количка, каруца или каруца и след това му сервират чай на техните празници. Персите са любящи, но дискриминират. Фокусират вниманието си върху близките си и малкото непознати, на които смятат, че могат да се доверят.

Персийските котки също са стабилни котки, които предпочитат тих дом, където малко се променя от ден на ден. Освен това са по-доволни, когато не са на шумни места.

Персийките използват своите големи, изразителни очи и гласове, които могат да бъдат описани като меки, весели и музикални. Персийските котки дават да се разкрият простите им нужди: редовна храна, малко време за игра с мишка с котешка трева или закачка с пера и много любов. , което той харесвания. върнете десет пъти.

Тъй като краката на персийските котки са къси, те нямат възможност да се катерят много високо, но като котки се опитват повече от възрастните. Предоставянето им на собствени столове и играчки помага. Когато сте на работа или сте заети у дома, персиецът се задоволява да украси стол, диван или легло, докато не сте свободни да му се възхищавате и да му отделяте вниманието, което получава, но не желае.

Подстригване и подстригване

Най-важното нещо, което трябва да разберете относно грижите за персийска котка, е необходимостта от ежедневно подстригване. Тази красива дълга рокля е не само чиста и неподредена. То трябва да бъде внимателно, но внимателно разресвано и измивано всеки ден, а редовното къпане – веднъж месечно – е добра идея. Подрязването на ноктите винаги е лесно.

Кутиите за отпадъци също трябва да се поддържат много чисти. Персийска котка обикновено се грижи за тази задача и незабавно проверете гърба на работата си, след като приключите с оправянето на кутиите. Те могат да дойдат, докато почиствате кутията и гледате. Когато приключите, той може да влезе, да подуши, да ви погледне, да каже „да“ и след това да си тръгне. Така че, уверете се, че вършите добра работа – всеки ден ми харесва.

Персийските котки и персийските котки не трябва да са навън. Те са само домашни котки.

Прекомерното разкъсване може да бъде проблем при този тип. Най-лесният начин е да избършете ъглите на очите всеки ден. Това предотвратява образуването на тъмни кръгове под очите.

Всички персийски котки за продажба в нашия развъдник са само персийски котки.

Бъдете сигурни, че те ще ви донесат много щастие и любов, ще се возят в скута ви или на ръката ви – просто бъдете близо до вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *