Обучете котката си да избягва инциденти с отпадъци

By | февруари 11, 2023

Какво може да бъде по-разочароващо за собственика на котка от инциденти с тава за отпадъци? Котките, които претърпяват инциденти с табла, често са тези, които се озовават в приюти поради гнева на собственика си! Ако котката категорично отказва да използва тавата за тоалетна, това означава, че може да има по-сериозна причина или проблем, така че приучването на котката ви към гърне или с други думи, обучението на котката ви към гърне може да е правилният начин. Може да откриете, че някои котки, които не са обучени в кутията за тоалетна или не обичат да използват тавата за тоалетна, им е трудно да стигнат до тоалетната, така че преди да тръгнете по този път, може да се наложи да намерите причините, поради които котката е спечелила не използвай таблата. .

Една от основните причини, поради които ще откриете, че котките отказват да използват тавата за отпадъци е, че е мръсна. Повечето котки са много внимателни към чистотата и може да откриете, че вирват носове срещу мръсна табла и отказват да я използват, дори ако са използвали таблата само веднъж. Така че едно от първите неща, които трябва да проверите, когато откриете „злополука“, е тавата за отпадъци – уверете се, че не е черна.

В зависимост от това колко котки имате, може да откриете проблем с липсата на достатъчно тави за отпадъци наоколо. Котките обичат своето пространство и уединение, особено що се отнася до използването на тава за тоалетна, така че всяка трябва да има по една. Всъщност някои ветеринари препоръчват две тави за тоалетна на котка като начин за намаляване на стреса, въпреки че това може да не е идеята на повечето хора за живот без стрес! Представете си колко е трудно да почиствате две котешки тоалетни всеки ден!

Може да се случат злополуки, защото може да използвате грешна носилка. Някои от нашите котешки приятели са особено придирчиви към миризмата и структурата на определени видове отпадъци. Освен това някои видове отпадъци са много прашни, което може да създаде проблеми с други котки.

Известно е също, че формата и размерът на тавата за отпадъци причиняват няколко инцидента с тави за отпадъци. Някои котки може да харесат уединението на затворена тава, но някои котки или по-възрастни котки може да имат проблеми с влизането и излизането от този тип тава. Наблюдавайте активността на вашите котки върху тавата за отпадъци и можете да разберете от тавата от какво се нуждае вашата котка.

Ако смятате, че горното не работи за вашата котка, тогава може да има сериозен здравословен проблем, който причинява инциденти с тавата. Котката може да има инфекция на пикочните пътища, бъбречно заболяване, заболяване на пикочния мехур или диабет. Посетете вашия ветеринарен лекар, за да прегледа котката ви и ако възникне проблем, може да предпише лекарства.

Уверете се, че ако вашата котка претърпи злополука с тавата за отпадъци, почистете добре мястото, за да отстраните всяка миризма. Ако не го направите, може да откриете, че котката се връща в района като навик, защото те могат да усетят миризмата и да свържат района като тоалетна.

И накрая, друга причина, поради която котката ви е спряла да използва тавата за тоалетна, може да не е някоя от горните. Разбира се, не може да има проблем. Една котка може да „пише“ своята територия и това може да е особено вярно в домакинства с много котки или в домакинства, където току-що е пристигнал нов домашен любимец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *