Обучение на кучета – 4 лесни съвета за обучение на гладки кучета

By | февруари 15, 2023

Обучението на кучета може да бъде предизвикателство и много полезно, ако подходите към него с правилната нагласа. Има много различни начини. Най-добре е да намерите такъв, който отговаря на вашата култура и стил на преподаване.

Много е важно да сте наясно с тялото си и да сте във форма

Бъдете последователни в действията си. Търпението, постоянството и ангажираността са от съществено значение, за да се научите как да се подчинявате. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да поемете по правилния път:

Бъдете Алфа кучето

Наскоро видях уникален начин за обучение на кучета от много странен човек. Той много успешно променя поведението на бездомните кучета. Той вие, лае и лае като безполезно куче и разказва на хората. Не казвам, че трябва да правите същото, но просто посочвам колко е важно да бъдете Алфа куче.

Всяка глутница има свой лидер. В ролята си на учител трябва да сте силни и непоколебими в лидерските си усилия. Като Алфа куче трябва да предизвиквате уважение и кучето ви ще го последва до края на света.

Сигналите с ръце трябва да бъдат ясни и последователни

Когато сигнализирате на вашето куче, винаги използвайте една и съща ръка. Не е необходимо да подчертавате или преувеличавате ръцете си.Ако се интересувате от вашето куче, няма знак, който да не се види, колкото и малки да са ръцете. Бъдете наясно с позата и стойката си и се доверете на ръцете си, за да говорите. не е подходящо да „хвърляте тялото си в него“.

Бъдете последователни – Винаги за първи път

Доброто поведение трябва да бъде възнаградено с похвала. Ако пренебрегвате наградата от време на време, ще объркате кучето си и ще бъде трудно да затвърдите това поведение. Да бъда постоянен. Повторението е това, което вашето куче разбира. Промяната на рутината ви всеки ден може да помогне на вашето куче да се научи

срещнете се с безплодните. Когато детето ви порасне, трябва да използвате същите техники за всяка напреднала дейност, която извършвате.

Познайте породата на вашето куче

Меките кучета не реагират на силно лечение. Луди и щастливи кучета ще ви скочат навсякъде, ако поемете по бавния маршрут. Доброто кучешко поведение изисква разбиране на темперамента на вашето куче. Познаването на породата на вашето куче преди време ще направи обучението ви по-ефективно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *