Обучение на кучета – Ето един бърз начин да спрете кучето си да лае

By | януари 24, 2023

Беше 5:00 сутринта и Тими не спираше да лае. Тими е джак ръсел териер и принадлежи на моята свекърва. Гледахме го през уикенда и лаенето му ме побърква.

Превъртях се в леглото и информирах жена си, че Тими ще научи думата „Тихо“ днес.

Лаенето е естествено поведение на кучетата. Лаят се превръща в проблем, ако зачести. Можете да контролирате лаенето на вашето куче. Най-лесният начин да направите това е да научите кучето си на думата „Тихо“.

Ако кучето ви лае и започнете да крещите на кучето си „Млъкни“, „Млъкни“, „Спри да лаеш“, всичко, което правите, е да търсите лай, който ще засили поведението.

Обучението започва с използване на последствията от всяка дума или команда, която давате на вашето куче. Основното правило е, че когато искате кучето ви да прави поведение вместо вас като седне, долу, седне и т.н., вие използвате положителни резултати. Когато искате вашето куче да спре поведение, например кражба, просия, скачане или лай, използвайте отрицателни последствия.

Нека кажа, че ако решите да използвате отрицателни ефекти, трябва да внимавате. Използването на положителни резултати няма ефект. Използване на отрицателни резултати за правене.

Върнете се към лаенето. Ако вашето куче прави нещо, което искате да спрете, ние ще използваме отрицателни последствия. Най-лошото, което можете да направите в тази ситуация, е да напръскате въздуха.

Отидете в местната аптека и вземете спрей за дишане binaca или спрей за дишане Listerine. Вече можете да свържете думата „Тихо“ с отрицателните ефекти от замърсяването на въздуха.

Виждате ли, вашето куче може да не хареса звука, миризмата или вкуса на спрея. Това е страничен ефект, който няма да навреди на вашето куче. Сега, когато кучето ви започне да лае, можете твърдо да кажете думата „Тихо“ и след това да протегнете ръка и да напръскате устата на кучето си.

Повторете, ако кучето ви започне да лае отново. Важно е да запомните, че искаме вашето куче да научи думата „Тихо“. Това става чрез комбиниране на думите със спрея. „Млъкни,“ дим, „Млъкни,“ дим. След известно време вашето куче ще получи снимката.

Когато вашето куче научи думата „Тихо“ и не е необходимо да използвате спрея, кучето ви е научило думата. Когато това се случи, можете да започнете да награждавате кучето си за това, че не лае. Така че, ако кажете „Тихо“ и не е необходимо да използвате спрея, можете да възнаградите кучето си, като кажете „Тихо“ и да дадете награда на кучето си.

Можем да кажем, че малкият Тими научи думата „Тихо“ и си прекарахме страхотно с него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *