Няколко съвета за грижа за по-възрастно куче

By | януари 26, 2023

Вашето куче е живяло дълъг живот. През годините той е бил член на вашето семейство. Въпреки това, когато те остареят, трябва да предприемете стъпки, за да сте сигурни, че вашето куче ще остане щастливо, здраво и активно.

За да започнете, заведете кучето си на годишен преглед при ветеринар. Или ако е необходимо, може да искате кучето ви да се проверява по-често.

Като хора трябва да се опитате да поддържате теглото на вашето куче в определен диапазон. За да разберете за тази порода, трябва да проучите породата на вашето куче и да видите какво се препоръчва. Но ако вашето куче е с наднормено тегло, то може да страда от много заболявания. Например, остеоартрит, артрит, диабет и чернодробна недостатъчност могат да бъдат причинени от затлъстяване.

Следващата точка е трудна и знам, че не искате да чуете това. Но трябва да ограничите количеството храна, което давате на кучето си. Да, знам, че е трудно да се направи това. Как можеш да кажеш „не“, когато видиш очите на кучето си живи да молят за помощ? Но не забравяйте, че е за тяхно добро. В крайна сметка вие се грижите най-много за дългосрочното здраве на вашето куче и прехранването е лошо нещо. Не хранете кучето си веднъж или два пъти на ден. Освен това вашите деца може да се опитат да промъкнат храна на кучето. Това би бил добър момент да обясните на децата си защо не трябва да промъкват храна на семейното си куче. След като разберат, че това е за здравето на вашето куче, сигурен съм, че децата ви ще разберат.

Също така ще искате да се уверите, че има хладна, прясна вода. Очевидно поддържането на вашето куче хидратирано е много важно. Освен това някои по-възрастни кучета може да имат проблеми с достигането до купата с вода. Може да се наложи да носите вода за тях или можете да поставите няколко купи из къщата. По този начин кучето ви не трябва да ходи твърде далеч, за да вземе напитка.

Опитайте се да извеждате кучето си на разходка всеки ден. Ако нямате много време, можете да се разходите малко. Дори кратката разходка може да помогне на вашето куче да потече кръв. В допълнение, това ще даде нов облик и миризма на вашето куче и в същото време ще ви даде приятно време с вашето куче. Това, че кучето ви е по-голямо, не означава, че все още не обича тези пътувания!

И накрая, може да искате да преминете от суха храна към мокра или консервирана храна. Зъбите на някои по-възрастни кучета страдат от сухотата на сухите гранули. Използването на мокра или консервирана храна улеснява вашето куче да получи хранителните вещества, от които се нуждае в тялото си.

Не забравяйте, че това, че вашето куче остарява, не означава, че е старо! Вашето куче може да продължи да живее години и години и използването на тези съвети е чудесен начин да направите това. Късмет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *