Не удряйте котката – време е за обучение

By | януари 24, 2023

Ритането на котката означава, че някой има лош ден и предава това лошо чувство на другите. Става така: Джим е ядосан, защото сутрешният трафик го кара да закъснява за работа. Веднага щом стигне до работа, той започва да плаща на асистента си за доклада, който иска. Алис, асистентът, се обажда на шефа, който не се е явил навреме. Много силно, Алис казва на шефа да й докладва незабавно. Джак, който е мениджърът, е много разстроен, но се съгласява. Джак все още е ядосан, когато влезе в къщата си след работа. За съжаление, нищо неподозиращата котка минава покрай входната врата, когато Джак влиза. ритник! * Котката не е направила нищо лошо, но той наследи лош ден, който премина от Джим към Алис към Джак и накрая към котката. Защо?

Какво щеше да се случи, ако просто бяха показали, че имат лошо отношение и не прехвърлиха гнева си на другите през деня? Често пъти, когато някой има лош ден, той гледа да сподели тежестта. Ако има валиден проблем, всички те трябва да бъдат разрешени. Много пъти обаче тези опасения не са оправдани.

Те само се опитват да впечатлят някого, който иска да привлече вниманието, да внесе драма в стаята или да покаже, че има сила. Разпознайте погрешните схващания за това какво представляват. Ако е позволено, направете нещо по въпроса, но не прехвърляйте негативните мисли на другите. Ако те просто искат да победят котката, тогава вие трябва да сте човекът, който спира да я игнорира.

Идеи за реализация

  1. Вижте кога хората са разстроени и вижте как реагират на тези чувства.
  2. Следващият път, когато сте разстроени за нещо, погледнете как се чувствате.

Въпроси за дискусия:

  1. Помислете какво ви е наранило наскоро. Вашият отговор беше ли подходящ за ситуацията или реагирахте прекалено?
  2. Защо го направи?
  3. Какво ще направиш по различен начин следващия път?

Късмет! Ти си ненормален! * Перифразирах тази история от Зиг Зиглар, един от най-добрите мотивационни оратори в света. Той вплита домашен хумор и вдъхновяващи истории, за да ви даде ценни житейски уроци. Препоръчвам ви да вземете неговите компактдискове. Моля, посетете www.TeachingMoments.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *