Най-доброто ръководство за здравето на кучетата

By | януари 29, 2023

Да знаете кога да заведете кучето си на ветеринар и кога да го оставите да се „саморегулира“ е трудна задача – как да разберете кога то трябва да посети специалист? Всъщност не е като да се доверите на кучето си да ви уведоми.

Никой не обича да дава 80 долара, за да види ветеринар, но нито един добросъвестен собственик на куче не е готов да съзерцава страданието на кучето си! Честно казано, малко е трудно.

Имал съм кучета през целия си живот и това е нещо, в което не съм бил 100% добър: разбира се, винаги предпочитам да съм в безопасност, отколкото тъжен (мисъл, която доведе до много, много ненужни посещения при ветеринар през години, за да успокоя ума си) .. .да видя ветеринар – и ако мога да спестя него и себе си!

Подстригване на кучета без стрес

Можете да си представите облекчението, което почувствах, когато попаднах онлайн на The Ultimate Guide to Dog Health (от Малкълм Фийлдс – експерт по здравето на кучетата). Беше странно: това ръководство е точно това, което очаквах. Той е изчерпателен и подробен, като обхваща всички здравословни проблеми (както сериозни, така и не), от които страдат кучетата; целият смисъл е да планирате и да вземете предпазни мерки; Учи ви как да се диагностицирате правилно (с помощта на диаграми стъпка по стъпка, които ви казват дали той ще се оправи сам, дали трябва да посети ветеринарен лекар и колко бързо трябва да го види ветеринарният лекар); и въпреки че са пълни с информация и съвети за ветеринарни лекари и обучени специалисти по грижи за кучета, те са лесни за окото и лесни за четене… наистина можете да разберете какво се опитват да кажат!

Накратко, той е подробен (но не плашещ), изчерпателен (обхваща всички често срещани болести и заболявания), информативен (запазва формулировката, лесен за разбиране) и ви дава вид въведение в грижите за кучешкото здраве и ви позволява да вземете добра грижа за вашето куче – без да губите време и упорита работа в опити да погълнете книга за науката за животните!

Наистина ли е покрито?

Тази книга обхваща всички проблеми, пред които са изправени кучетата. Той обхваща проблеми като зъби и зъбобол, ушни инфекции, кожни обриви и сърбеж, сърбящи очи, червеи и деформации; сериозни проблеми като повръщане, диария, кашлица, астма, респираторни проблеми и проблеми с черния дроб; сериозни усложнения като артрит и рак; и „предупредителни“ признаци като загуба на коса, летаргия и промени в поведението.

Освен това се научавате да улавяте първите предупредителни знаци и да разпознавате и правилно интерпретирате езика на тялото на вашето куче; как да подстрижете кучето си бързо и ефективно; как да се грижим добре за зъбите и устата си; как да се дава лекарство безопасно и лесно; и как да разпознаете ранните признаци на здравословни проблеми чрез поведенчески и физически промени.

Цялата тази информация е напълно интегрирана с всички видове снимки, снимки и изображения.

Любимата ми част

Въпреки че е добре да научавам за кучешките болести и заболявания, нещото, което исках да знам повече от всичко друго, беше: Как да разбера колко сериозен е проблемът и кога трябва да заведа кучето си на ветеринар?

Така че бях много щастлив да видя наличието на много и подробни диаграми на симптомите, които бяха създадени специално, за да помогнат на собствениците да вземат силни решения относно грижите за здравето на своите кучета. Всяка таблица започва със симптомите на конкретно заболяване (вие просто следвате „клоновете“ на таблицата, в зависимост от симптомите, които кучето ви има) и ви казва правилния начин да помогнете на всяко едно, както и съвети като ветеринарен лекар. трябва да се търси внимание – и ако да, колко бързо. Мъдър човек!

Нещо за нищо

В допълнение към илюстрираното ръководство от 240 страници, вие също получавате редица атрактивни безплатни неща: по-специално четири бонус книги.

Има „The Ultimate Guide to Dog First Aid“, което е много полезен ресурс за ситуации, които изискват бърза реакция (включително как да изпълните кучешката маневра на Хаймлих и CPR за куче); „180 гурме рецепти за вашето куче“, която ви учи как да направите вашето куче вкусно; „101 начина да разглезите вашето куче под $10“, включващ всички видове бюджетни лакомства и дейности, на които вие и вашето куче да се наслаждавате заедно; и „20 супер здравословни рецепти за вашето куче“ – доказващи, че здравето на кучето е също толкова вкусно, колкото всичко останало! Тези книги имат обща стойност над $80 – не са безплатни пари!

Най-доброто ръководство за здравето на кучетата: обобщено

Като цяло не мога да бъда по-доволен от този продукт. Това е точно това, което очаквах – и дори да не бях прекарал последните десет години в копнеж за такава книга, мисля, че пак бих отделил малко време: полезна е.

Това е източник на информация, който всеки, който отговаря за куче, трябва да намери. Не само ви помага да вземате по-добри решения относно здравословните проблеми, пред които са изправени кучетата, но научавате много за малките ежедневни проблеми и болки, с които почти всяко куче се сблъсква от време на време, както и много полезни съвети за как да се грижим за тях.

Подробно ръководство за здравето на кучето ще ви помогне да забележите малки проблеми, преди да станат големи: те наистина имат значение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *