Най-добрите начини за използване на етерични масла за вашето куче

By | февруари 8, 2023

Ето няколко лесни начина да предпазите кучето си от заболяване. Етеричните масла на Young Living са естествени начини за насърчаване на здравето, естествена защита срещу вредители и предотвратяване на кариес. Моля, имайте предвид, че не всички видове етерични масла са формулирани според стандартите на Young Living и ако използвате други видове, може да не получите ползите и да навредите на вашия домашен любимец.

Аз съм развъдчик на кучета и мога да опитам етерични масла и да видя резултатите. Посещавал съм много уроци, прочел съм много книги, слушал съм много подкасти за етерични масла. Имах възможност да говоря с няколко ветеринари, които използват етерични масла. Опитах се да използвам това, което ми беше дадено, и сам да разбера дали лекарството е добро.

Тези решения имат много предимства без скъпите ветеринарни разходи или страничните ефекти на създадените от човека продукти. Ето някои от продуктите на Young Living, които съм пробвала. Резултатите надминаха очакванията ми. Едно основно предимство е, че вече не използвам ненужни отрови за моите кучета или сам давам лекарства.

Cleansing е смес от етерични масла, произведени от Young Living и е чудесно за почистване на ушите на кучета. Поставете капка от почистващия препарат в ръката си, втрийте края на Q-накрайника в капката и след това почистете ухото на вашето куче. Повторете процеса с новия край на Q-върха за другото ухо. Повтаряйте всеки ден, докато Q-върхът се освободи от остатъци. Убива мигновено ушните акари. д-р Мелиса Шелтън, DVM е провеждала тестове и е наблюдавала как ушните въшки умират, когато е използвала препарата за почистване на микроскопско предметно стъкло. Дифузното почистване или пръскане на леглата им убива вредители, дезинфекцира и предпазва дома ви от вредители без използването на силни химикали.

Лавандулата е естествен начин за оцветяване на сълзите. Веднъж на ден поставяйте капка в ръката си и след това използвайте показалеца си, за да капнете капката, като разтривате пръста си по моста на носа на вашето куче под очите му. Лавандулата отваря очните канали и убива бактериите, които причиняват сълзене.

Имам няколко кучета с наранявания на очите от лов, взаимодействие с други домашни любимци или други проблеми. д-р Мелиса Шелтън, DVM ми каза за куче, което е имало последен шанс с проблем с очите. Той използва лавандула, смесена с вода и действа добре при проблема с очите. Смесих разтвор от 8 капки лавандула към 8 унции задушена дестилирана вода и пакетче натриев хлорид/натриев бикарбонат USP. Този пакет е ½ ч.л. Натриев хлорид/натриев бикарбонат usp клас може да бъде закупен от Walgreen’s или онлайн; Използва се за нетипотно почистване на синусите. Той е емулгатор и предпазва разтвора от отделяне, защото маслото и водата не се смесват. Разтворът трябва да се разклаща всеки път преди употреба, ако не използвате емулгатор. Сместа е подобна на методите за промиване на очите, използвани при хората. Поставете сместа в стъклена бутилка със спрей. Изсипете 2-3 разтвора в засегнатото око веднъж на ден и наблюдавайте началото на оздравителния процес.

Къдрав, нашият английски спрингер имаше много голямо око поради злополука на лов през 2006 г., когато бях на 8. Окото ставаше по-голямо и изглеждаше, че ще се пръсне. Вярвах, че ще има нужда от операция и окото може да бъде загубено. Започнах да използвам разтвора и размерът на очите му се нормализира и катарактата намалява. Невероятно е.

Този метод отблъсква насекомите, намалява кожните проблеми и прави козината им мека. Освен това облекчава мускулните болки. Смесвам 1 капка лавандула и 1 капка мента към 1 унция дестилирана вода. След това добавете капка Young Living основа за вана и душ гел като емулгатор към 6 унции вода в спрей бутилка. Пръскайте продукта всяка седмица или, ако е необходимо, го масажирайте с пръсти върху горната част на гърба на вашето куче. Вашето куче ще хареса това.

Thieve, друга добавка, произведена от Young Living, е страхотна за предотвратяване на гниене. В 4 стъклени спрей бутилки смесвам 2 капки тиол към 1 унция дестилирана вода. Използвам този продукт всяка вечер, за да напръскам устата и зъбите на кучето си. Повдигнете горната устна от двете страни на устата на вашето куче и напръскайте лекарството върху зъбите. Крадците убиват бактериите, които причиняват гниене. Крадците правят защитата на вашето куче силна с естествени средства. Лекарствата, направени от химикали, убиват както лошите, така и добрите бактерии. Трябва да попълните добрите бактерии с пробиотици като Life 5, кисело мляко, кефир и т.н., ако използвате изкуствени антибиотици. Анти-евтиното решение е евтин, лесен и здравословен начин да миете зъбите на кучето си всеки ден или да заведете кучето си на ветеринар за шестмесечно почистване.

Започнете да се обучавате, като прочетете текста и след това потърсите съставките на вашия компютър в лентата за търсене. Използвам шампоан Young Living Animal Scent за миене на моите домашни любимци. Съдържа етерични масла, които почистват и отстраняват вредителите без отрицателните ефекти на други шампоани за домашни любимци. Не съдържа причиняващи рак съставки като натриев лаурил сулфат, които се намират в много шампоани. Може да се използва при необходимост, а не само веднъж на всеки 30 дни, както е описано в повечето шампоани за домашни любимци.

Друг страхотен продукт от Young Living е Animal Fragrance Oil. Използвал съм го за лекуване на рани. Ловните кучета получават орези и порязвания по време на лов. Ще намажа раните им и раните им ще заздравеят бързо. Чудесно е да се използва след премахване на ноктите на росата или блокиране на опашките. Ускорява възстановяването и предпазва от инфекции. Използвам това масло на лицето си през нощта, защото трябва да мия ръцете си често; това масло лекува сухите ми ръце по-бързо от други продукти, които съм използвал в миналото. И няма отрова.

Друг популярен продукт е Young Living Thieves Household Cleaner. Използвал съм го за почистване на клетките си. Смесете 30 унции. вода до 1 унция. Крадците използват домакински почистващ препарат в бутилка със спрей и пръскат развъдника. Убива микроби, бактерии и е полезен за кучета, дори ако ближат ноктите си. Не трябва да им отнемам вода или храна, те крадат естествени продукти, които са безопасни за поглъщане. Не е необходимо да го пера или суша на въздух. Не изгаря дробовете ми и не дразни кожата ми. Отстранявам кучето и го пръскам; съдържа канела и може да раздразни очите им, докато мъглата се утаява, което отнема само секунди.

ПЪРВО

Авторът предоставя информация и препоръки, а не като заместител на профилактика, диагностика или лечение. Важно е да се консултирате с лекар, обучен в използването на етерични масла, преди да вземете каквито и да е домашни лекарства или добавки или да следвате каквото и да е лечение, което някой предложи. Вашият ветеринарен лекар може да ви посъветва какво се счита за безопасно и ефективно за уникалните нужди на вашия домашен любимец или да знае медицинската история на вашия домашен любимец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *