Мога ли да използвам спрей за котки върху кучета?

By | януари 25, 2023

Когато дадат на котката ви обезпаразитяване, тя получава червеи, но вашето кученце ги има. Ако е останала част от лекарството, може да се изкушите просто да го дадете на вашия човек. Но винаги работи. Въпреки че може да откриете, че съставките на лекарството за кучета и котки са еднакви. Активни съставки като празиквантел в момента се предлагат под различни имена. Те могат да бъдат намерени както в продуктите за обезпаразитяване на кучета, така и на котки.

Това, че съставката е една и съща, не означава, че е безопасно да дадете на вашето куче обезпаразитяващо средство или обратното. Разликата е в количеството използвани съставки. Дозировката също може да варира в зависимост от размера на животното.

Има няколко вида превантивни лекарства за кучета и котки. Но докато кучетата могат да бъдат лекувани с инжекция, след като са заразени, котките не могат да бъдат лекувани по същия начин, ако са заразени с дирофилариоза. Има някои, при които лекарства, които са ефективни за кучета, могат да бъдат токсични за котките. Следователно винаги е по-добър вариант да оставите вашия ветеринарен лекар да осигури лечение срещу червеи за вашето куче и котка, вместо да ги лекувате сами. Лечението на дирофилариоза е налично, но лечението с червеи е съвсем друга игра. Не забравяйте, че превенцията е по-добра от лечението. Тези лечения не са досадни и скъпи.

Също така е важно да разберете, че има различни видове червеи, които могат да засегнат вашето куче и котка. Затова не давайте лекарство, което се използва за лечение на други глисти. Например; ако вашата котка има кръгли червеи и кучето ви има тения, не давайте лекарства против тения за лечение на тения. Ето защо, преди да получите медицинско лечение, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, който може да определи вида червей, който е засегнал вашия домашен любимец и да ви даде подходящо лечение и съвети за нивото му.

Най-добрият начин да се справите с проблемите с глисти при кучета и котки е да вземете предпазни мерки, за да ги предпазите от заразяване с всякакъв вид глисти. Не забравяйте, че котенцата и кученцата се раждат с червеи. Те го получават от майките си, когато кърмят. Ето защо рутинните грижи за кученца и котенца включват обезпаразитяване. След една година помолете вашия ветеринарен лекар да изследва изпражненията на вашия домашен любимец, за да се уверите, че няма червеи. Също така се уверете, че не ядат птици, мишки или други животни, които могат да получат червеи. Също така премахнете бълхите, защото това е първата голяма стъпка в предотвратяването на бълхи при кучета и котки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *