Манкс котка – плюсове и минуси на притежаването на този любопитен домашен любимец

By | януари 26, 2023

Причини и противопоказания за отглеждане на котка Манкс като домашен любимец

Котката Manx е видяна за първи път през 1700 г. и е много популярна през годините. Най-честата характеристика на тази порода е, че някои са без опашка, докато други имат къси опашки, докато трети имат дълги опашки. Опашка без опашка или къса е нещо, което я прави привлекателна за хората, които търсят нещо необичайно в котката.

Въпреки че се предлагат във всякакви конфигурации на опашка, основната характеристика на тези котки е главите им, които са кръгли и приличат на уши, когато се гледат отзад. Това е набита котка с по-дълги задни крака от предните. Въпреки че изглеждат различно от повечето котки Манкс, те споделят много прилики с повечето котки, заедно с няколко черти на кучетата.

Това са домашни котки, които трябва да бъдат кастрирани или кастрирани и задължително да имат машинка за подстригване. Те обичат високи места, така че ако не можете да ги намерите, огледайте се на нивото на очите си и може да ги намерите на рафт или зад стол.

Предимства:

Котката Манкс е много интелигентна и игрива. Тяхното поведение често се бърка с това на куче, защото те обичат да носят неща и да ви следват из къщата. Те са добри котки пазачи и много защитават територията си и ще атакуват натрапници, независимо от размера или породата. Те са много дружелюбни и обичат да бъдат сред хората.

Manx ще се радва да играе във водата. Ако оставите вода да капе в банята или кухнята ви, може да намерите вашия домашен любимец да си играе в мивката ви. Известно е, че тези домашни любимци се наслаждават на вана, която е идеална за собственици, които искат да къпят котките си без да ги драскат.

Вашата котка Манкс ще научи добре команди и обикновено се обучава лесно. Те не са сложни и трудни животни, което ги прави идеални за стопани, които искат компаньон и домашен любимец.

Манксът обикновено е тиха котка, която не казва много, въпреки че се „подиграва“ на децата си или хората си и реве, когато защитава територията си. Дори разгонена котка мълчи за това.

Недостатъци:

Бикът от Манкс проявява голям интерес към всичко, така че може да играе денем или нощем. Можете да бъдете прекъснати по всяко време, което може да бъде проблем за вас и вашето семейство. Ако не искате вашият домашен любимец да ви безпокои, най-добрият вариант е да заключите котката си извън стаята си през нощта.

Синдромът на Manx е сериозен здравен проблем за Manx и може да бъде сериозен проблем за вас. Това води до скъсяване на гръбнака и може да бъде много болезнено и вредно за котката, тъй като причинява проблеми по пътя. Купуването на вашия Manx от реномиран развъдчик ще реши много от тези проблеми. Друго нещо, което може да искате да направите, е да закупите застраховка, която може да ви помогне със скъпите сметки, свързани със синдрома на Манкс.

Намирането на котка, която няма синдром на Манкс, означава, че ще имате домашен любимец, който е по-малко вероятно да има медицински проблеми, отколкото всяка друга порода котки. Благодарение на тяхната висока интелигентност, любвеобилната природа, съчетана с дългата продължителност на живота, правят домашния любимец Манкс задължителен за всяко семейство.

Помислете за всичко това, когато искате да си вземете котка Манкс. След като разберете всичко, което трябва да знаете за тях, ще можете да решите дали този тип котка е това, което искате в дома си или като компаньон. Мисля, че ще се съгласите, че те не само са невероятни, но са страхотни домашни любимци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *