Когато семействата с кучета се разделят – какво ще стане, ако бившият ви все още иска да се грижи за кучето през уикендите?

By | февруари 25, 2023

Когато бракът ни приключи през 1999 г., имахме къща и три кучета. Къщата беше продадена и се разбрахме кучетата да живеят при мен, защото работех от вкъщи, но съпругът ми имаше работа на пълен работен ден. Както можете да си представите, бях много доволен от този отговор, въпреки че грижата за три кучета беше финансово напрежение за мен по това време.

Когато бившият ми съпруг получи нов дом, той ми каза, че иска да се свърже с кучетата и да ги разхожда два или три пъти седмично.

Това не беше добра новина, защото не исках да го виждам почти всеки ден! Искам да кажа, че когато се разделите, не искате да виждате бившия си толкова често, нали?

Както и да е, бяхме се разбрали да се разделим като приятели и кучетата все още го обичаха много. И така, как мога да откажа на молбата му? Тогава се разбрахме той да идва и да ги взема във вторник и петък за два часа.

Кучетата обичаха разходките си и най-накрая бях щастлив, че имах два следобеда без кучета, когато не ги водех на дълги разходки.

Сделката приключи, когато се разбра, че по финансови причини трябва да се откажа от едно куче и го взеха.

Оттогава много хора ме питаха дали би било добре за кучетата им, ако старият им приятел ги изведе от време на време. Също така знам за двойка, която се съгласи да остави кучето си при тях седмица и седмица.

Въпросът е: Може ли едно куче да се справи с двама основни гледачи, които не живеят заедно или това е куче, което трябва да се придържа само към един човек?

Когато кучето бъде пуснато от човек, който е бил с него цял живот, наранява ли го?

Не мисля така. Убеден съм, че едно куче има полза, когато може да поддържа връзката си със своя „значим друг“. Всъщност не кучето се е отделило от господаря си или господаря си, а господарят и господарят са решили да си тръгнат.

Ако вашият стар приятел иска да види куче, няма нищо лошо в идеята, че вашето куче е емоционално.

Друг е въпросът дали ви харесва или не.

Понякога да бъдеш щедър е хубаво нещо – но пак, ако мразиш бившия си, това може да не е добра идея в крайна сметка.

Съветите, които давам на моите клиенти са:

Ако и вие, и бившият ви сте сигурни, че това, което искат, е редовна грижа за кучето, може би си струва да опитате.

Ако, от друга страна, единият от вас се опитва да избегне окончателна раздяла или да възобнови връзка чрез куче, това не би било добра идея, защото това означава, че кучето просто се използва като извинение. приемете решението си.

Каквото и да изберете, моля, запомнете: Децата или кучетата не трябва да се превръщат в оръжия срещу развода или развода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *