Как да се грижим за котка

By | януари 30, 2023

Храна

Котките се нуждаят от протеини в диетата си. Хранете котката си с месо, като пилешко или риба. Как да се грижим за котка включва даването на вода на котката всеки ден. Уверете се, че купата с вода е чиста и без косми. За съжаление на мнозина, няма нужда да давате мляко на котката си.

Чистота

Как да се грижим за котка означава да поддържаме постелката чиста. Сменяйте редовно кошчето за боклук, за да поддържате добри хигиенни навици. Това също ще предпази козината на вашата котка.

Ветеринарни услуги

Здравата котка е щастлива котка. Как да се грижите за котката си означава редовно да я водите на ветеринар. Ваксинирайте котката си срещу опасни болести. Котките могат да получат много заболявания, които хората могат да получат. Рак, бъбречни заболявания и сърдечни заболявания са някои от тях. Мнозина също препоръчват котката ви да не се кастрира. Ще контролира нежеланите котенца сред хората.

Сигурност

Котките са привлечени от неща като гума, игла и конец и сърма. Електрическите кабели също могат да бъдат опасни за котките. Дръжте всички тези неща далеч от котки. Как да се грижим за котка и да я пазим в безопасност в дома си.

образование

Можете да обучите котката си да не скача върху плотове. Драскането на мебелите е друго нежелано поведение, което можете да обучите котката си да спре да прави. Как да се грижим за котка включва обучение във вашия дом. Има много неща, които можете да направите, за да си помогнете в тази област. Те поливат котката с вода, когато правят нещо, което не ви харесва. Направете силен шум с камъни в кутията, за да ги изплашите. Котките са интелигентни животни и обучението им е по-лесно, отколкото си мислите.

Идентификация

Уверете се, че вашата котка има правилна идентификация. Не, не се изисква шофьорска книжка, но е необходима книжка за домашен любимец. Освен това поставете нашийник и идентификационен етикет с вашето име, адрес и телефонен номер около котката. Ето как да се грижите за котка накратко. Не забравяйте, че здравата котка е щастлива котка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *