Как да разберете дали една котка ви харесва

By | февруари 5, 2023

Често е трудно да се каже как се чувства една котка. Например, как да разберете дали една котка ви харесва? Котките не говорят, така че трябва да намерите друг начин да разберете. Ето няколко съвета за справяне с настроението на вашата котка.

1. Това е неговата опашка

Опашката на котката често е добър индикатор за нейното настроение. Ако опашката му удря силно във вас или нещо наблизо, той може да има сериозни проблеми с нещо.

Но ако опашката му е изправена или извита наоколо, или просто си играе с вас, това означава, че котката е щастлива. Той ви казва, че му е приятно да бъде с вас и е спокоен през това време.

2. Изгаряне

Повечето, ако не всички, собственици на котки знаят, че мъркането е признак на доволство на котката. Колкото по-силно е мъркането, толкова повече се радват на вашето присъствие.

Сега не се подвеждайте, ако котката ви не мърка; това не означава, че вашата котка ви мрази. Това просто означава, че може би вашата котка просто не тича или може би просто не й се иска. Но моля, не се отказвайте, ако не са обидни.

3. Следват ви наоколо

Най-големият знак, че една котка ви харесва е, че иска да бъде около вас през цялото време. Те ще ви следват навсякъде, до всяка стая в къщата ви.

Вашата котка иска да бъде център на внимание през повечето време. Така че, ако работите на кухненската маса, например, те ще скочат на масата ви, за да видят. Ако се къпете, той иска да е с вас във ваната, с нокти на ръба на ваната. Те ще искат да привлекат вашето внимание.

4. Вашата котка няма да ви позволи да напуснете къщата

Кажете, че отивате на работа. Докато излизате и отивате до входната врата, котката ви изскача пред вас.

Вашата котка ви казва, че не иска да отидете. Те знаят, че трябва да отидете, но не искат да отидете. Той иска да останеш и да си с него.

И нищо не можеш да направиш, освен да го настъпиш и да си тръгнеш. Или можете да го вземете и да го прегърнете за момент и да му кажете, че го обичате и ще ви липсва. Той също ще липсва.

5. Почесване

Котките драскат много, но когато ви драскат по краката, това е знак на доверие. Виждат те като майка, защото като котенца чешат майка си, за да вземат мляко.

Драскането също е знак за брандиране. Но всъщност това е знак за любов и доверие към вашата котка.

Има и други знаци, които котките използват, за да покажат любовта си към вас. Например да ви носи подаръци (понякога стари), да ви говори на котешки език и да ви гледа. Надяваме се, че можете да разберете любовта на вашата котка към вас и ще обичате и ще се грижите повече за козината си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *