Как да предотвратите обриви на кучето си в летните месеци

By | март 14, 2023

Летните месеци са периодът на годината, когато много кучета имат проблеми с обриви по кожата си. Високите температури, влажността и наличието на насекоми могат да доведат до сърбеж, дразнене, ухапвания и други проблеми с кожата на кучето ви. Затова е много важно да научите как да предотвратите обриви на кучето си през летните месеци.

Ето няколко съвета, които да следвате:

1. Пазете кучето си чисто и сухо

Чистата и суха кожа е по-малко склонна към обриви. Затова уверете се, че кучето ви е винаги чисто и изсушено след къпане или хода в дъжд. Подсушавайте добре ушицата на кучето, за да намалите риска от инфекции. Ако кучето се измокри, подръжкайте го със сушител за коса или дайте на кучето добре вентилирано място за изсушаване.

2. Грижа за козината на кучето

Редовната грижа за козината на кучето е много важна за предотвратяване на обриви. Редовно почиствайте козината на кучето с мека четка или гребен, за да премахнете косми, кожни клетки и други замърсявания. За дългокосместите породи на кучета, намалете дължината на козината, за да откриете по-добре кожата на кучето и да я поддържате по-чиста.

3. Избягвайте насекоми

На силно обезпаразитено куче, ще бъдат минали бримки, но дори и това да се случи, не игнорирайте проверките срещу насекоми. Насекомите като кърлежи, бълхи и кръвосмукачки са едни от най-чести причини за обриви на кучетата. Използвайте антибълхарски и антикърлежеви препарати, за да запазите кучето си от тези опасности. Пазете също дрехите срещу кърлежи и бълхи. Наложете на кучето да не бута с глава дълбоко в тревата, където могат да се крият кърлежи или различни малки насекоми.

4. Осигурете подходяща храна

Доброто здраве на кучето ви зависи и от правилното му хранене. Подходящата храна може да помогне за поддържането на кожата на кучето ви здрава и без обриви. Определете правилната суха или влажна храна за предпочитане на кучето си и осигурете му достатъчно протеини, витамини и минерали.

5. Посетете ветеринарен лекар

Ако кучето ви има обриви, които се влошават или се повтарят, е важно да го заведете при ветеринарен лекар. Той може да определи причината за обривите и да предложи лечение, което да помогне на кожата на кучето да си възстанови здравето.

Предотвратяването на обриви на кучето ви е много важно за неговото здраве и добро самочувствие през летните месеци. Придържайте се към тези съвети и подсигурете кучето си безопасна и здрава лятна сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *