Как да помогнем на котка и куче да се разбират

By | февруари 16, 2023

Повечето хора обичат кучета и котки. Те смятат, че не могат да имат всички домашни любимци в къщата, защото често кучетата и котките не се разбират. С безплатна социализация кучетата и котките могат да живеят заедно в хармония. Ето няколко полезни съвета за поддържане на здравето на кучетата и котките.

  • Ако доведете котка или куче в къщата със съществуващ домашен любимец, уверете се, че има място за тях. Докато домашните любимци свикнат един с друг, може да се наложи да бъдат разделени. Животните трябва да бъдат разделени за 3 дни до контакт лице в лице. Това ще им даде достъп до аромати и ще позволи на новия домашен любимец да свикне с дома им.

  • Ако искате да опознаете месото и неговата миризма, дръжте кучето и оставете котката да помирише ръката ви. Направете същото и с кучето. Сменете и помещенията, в които се отглеждат домашните любимци. Оставете кучето да влезе в стаята, където е била държана котката, и котката ще отиде там, където живее кучето. Това също ще им даде шанс да го помиришат. След като животните познаят миризмата си, оставете ги да погледнат под вратата. Те ще могат да се виждат, но няма да им е позволено да бягат или да се нападат.

  • Когато въвеждате животните, уверете се, че им е удобно. Ако котката е избягала, значи не е време да започвате. След като котката е спокойна; чакай. Някой от семейството трябва да доведе кучето в стаята на каишка. Нека се гледат и миришат. Позволете им да погледнат и се приближете отново.

  • Не забравяйте да покажете на всяко животно любов и привързаност. Животните, подобно на хората, могат да бъдат ревниви и да се състезават за вниманието на собственика си. И двата домашни любимци трябва да бъдат обичани и да им се покаже, че не е нужно да се състезават за вашето внимание.

  • Дори ако изглежда, че кучето и котката се разбират, важно е да ги разделите, когато няма никой у дома. Това ще помогне за предотвратяване на наранявания. Ако вашето куче или котка се опита да играе грубо, променете поведението. Не крещете на кучето, а насочете вниманието си към нещо друго. Викането може да предизвика негативни чувства към котката. Ако кучето се държи около котката, не забравяйте да го похвалите за поведението. Звучи много щастливо в похвала. Това ще помогне на кучето да свърже добрите чувства с котката.

  • Котките се нуждаят от своето пространство. Трябва да има нещо като котешко дърво, където котката да може да отиде, когато иска да избяга от кучето. Кучето не трябва да стига до котката. Ако кучето има котка в ъгъла, това е моментът, в който може да възникне атака. Ако котката може да се измъкне от кучето, тогава тя ще бъде добре и няма да нападне.

  • Когато запознавате котки и кучета заедно, е важно да имате реалистични очаквания. Ако един домашен любимец е свикнал да бъде сам в къщата, ще отнеме време, за да свикне с това ново допълнение. Когато се представят за първи път, домашните любимци са любопитни да опознаят новия аромат, който продават. Позволете им да бъдат любопитни, докато наблюдават ситуацията. Ще отнеме време на домашните любимци да свикнат един с друг и може би дори да станат приятели. И двете животни трябва да се чувстват в безопасност, за да направят това.

  • Когато имате котка и куче в една и съща къща, важно е да бъдете търпеливи. Котката може да се страхува от куче и да иска да се скрие. Оставете котката да остане на безопасно място. Бавно вкарайте кучето в стаята. Най-добре е да действате бавно, за да могат домашните любимци да свикнат и да се чувстват сигурни. Това ще им помогне да се разбират и да живеят спокойно в една къща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *