Как да обучим котките да използват котешка врата или да звънят на звънец, за да влязат

By | януари 24, 2023

Ако имате котка на открито, можете да очаквате да научите котките да използват вратата за котки или да позвънят на звънеца, за да ви уведомят, че са готови да влязат.

Откривам, че понякога извеждам котките си навън, за да ги занимавам, и забравям да ги проверя, така че намерих начин да ги уведомя, когато са в къщата. Живея в много студен район с врата за котки (имам такава, която стига до мазето, където е котешката тоалетна), така че реших да намеря начин тя да ми покаже да отворя вратата, което искахме, защото. от лютия студ, през който понякога преминаваме.

Ето един лесен начин да обучите вашите котки да ви уведомяват, когато трябва да бъдат взети вътре.

Просто вземете малък кабел, който е твърде силен, за да го чуете, и го прекарайте от кабела пред вратата. Уверете се, че сте показали това на котката си няколко пъти и ако е необходимо, можете да добавите котешка трева към звънеца, за да привлечете вашите котки.

Можете да намерите звънец във всеки магазин за хранителни стоки. Използването на няколко малки звънчета може да бъде от полза за вас или вашата котка. Завържете камбанка или камбанки на връв, която виси достатъчно ниско, за да може котката ви да достигне лесно, и прикрепете играчка от коча билка или използвайте спрей от коча трева, за да привлечете котката си.

Когато котката позвъни на звънеца, за да влезе, ще искате да им дадете лакомство, за да им кажете, че са постъпили правилно. Ако котката ви не отиде на звънеца веднага, може да се наложи да продължите да им показвате, за да ги забавлявате и скоро те ще знаят, че ще дойдете до вратата, за да ги пуснете вътре, когато звънецът звъни.

В началото може да се наложи да им показвате звънеца всеки път, когато излязат или влязат, така че те да започнат да свързват звънеца с отварянето на вратата за тях. Може също да искате да започнете със звънец вътре в къщата, когато искат да излязат и това ще им помогне да научат бързо, че звъненето на звънеца означава, че вратата ще бъде отворена.

Въпреки че разбирам, че ще има моменти, когато не можете да отворите вратата, защото не сте там или поради различни причини, вашата котка ще започне да асоциира звънеца и да отвори вратата.

Ако живеете някъде, където можете да поставите врата за котка, това е друг метод, който можете да използвате, за да оставите котката си да влиза и излиза, когато пожелае. Това зависи и от другите животни, които може да имате в къщата. Друга причина, поради която избирам да нямам котешка врата, която да води навън, е, че имам котка, която може да излиза навън, но е ядосана и аз седя с бебето, когато излиза навън, за да не се изплаши и да го вземе. изключи го.

Въпреки че можете да купите врата за котка в магазин за домашни любимци, можете да си направите своя собствена, ако сте хитри. Ние сами монтираме врата за котки в нашето мазе, като просто изрязваме малък отвор в долната част на вратата и поставяме пластмасов лист, който лесно минава през него.

Ако искате да инсталирате котешка врата, която излиза навън, уверете се, че знаете какъв размер трябва да бъде, за да може котката ви да влезе през отвора. Въпреки че котка, която е свикнала да излиза редовно навън, може бързо да се научи как да използва вратата за котки, може също да се наложи да научите как да обучите котките да използват отново новата врата.

Това трябва да е лесен процес. Един от начините, по които можете да научите котката си да използва тази врата, е да я отворите и да използвате играчка, за да изкушите котката си да премине от едната страна на другата. Ще отнеме само няколко пъти да направите това, преди вашата котка да научи, че може да влиза и излиза, както пожелае.

След като влязат и излязат няколко пъти, ще искате да им покажете как да управляват вратата сами, когато е затворена, и можете да използвате същия метод, за да направите това. Можете да изберете да използвате храна, за да примамите котката си през вратата и да й помогнете да избута първите няколко пъти, но повечето котки ще разберат това бързо, ако наистина искат да излязат навън.

С постоянство и любов можете да се научите да обучавате котките да правят всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *