Как да настаните котката си

By | февруари 12, 2023

Едно коте се размъква из къщата ви, хапе краката ви, драска мебелите ви и тича след сянката си, като крещи толкова силно посред нощ, че не можете да спите. По-добре е, преди да доведете свещеник и да се опитате да премахнете злото; това е просто етап, ще мине.

Мислете за котката си като за малко дете. Не можете да очаквате едно малко дете да е тихо и неподвижно през цялото време. Вместо това, ако това се случи, може да помислите, че нещо не е наред и незабавно да си уговорите среща с Вашия лекар. Същото трябва да се каже и за вашето коте, здравословно е котето да играе, ако всеки път, когато започне да се държи слабо или нездравословно, е безразборно да потърсите помощта на ветеринарен лекар възможно най-скоро.

Ако вие самият нямате деца, виждали сте други родители с малките си в парка, децата да тичат наоколо като луди, а родителите позволяват това да се случи. Не защото са безотговорни родители; защото са научили ценна тайна. Когато децата тичат наоколо, те отнемат много енергия, което означава, че бързо ще се уморят.

Вашето коте не е по-различно. Играйте с тях, отегчавайте ги и те ще бъдат тихи за дълго време. Всеки час, когато сте у дома с котката си, трябва да прекарвате десет минути, без да правите нищо, освен да играете с котката си. Отидете в магазина за домашни любимци и купете играчка или вземете жило и го гонете. Използвайте въображението си, не само че това време заедно ще бъде по-интимно, но и ще изтощи малкото ви енергия.

Ако котката ви прави нещо повече от просто игра, важно е да се отървете от лошите и вредни навици, преди детето да порасне в котка. Нека използваме за пример повдигач на завеси. Ако сте се опитали да ги изморите и те не прекъсват навика си да се качват през завесите, важно е да включите наказание. Вземете малка бутилка със спрей и я напълнете с вода, всеки път, когато котето е само, котките ще го напръскат, скоро то ще свърже лошото поведение с водата и ще спре да го прави.

Тъй като вашата котка прекарва повече време у дома със семейството ви, дивата природа постепенно ще изчезне. Важно е да му кажете, че чувствате, че има характер. Наградете го, че лежи тихо, когато не е време за игра. Даването на лакомства на вашето коте, с които да взаимодейства, ще го накара да иска да прави повече. Най-важното нещо, което можете да направите, е да бъдете търпеливи. Котката е просто бебе и не знае как работят нещата. Трябва да му кажете какви са неговите граници.

Викането на котката не е отговор, тя няма да отговори. Нека играят и играят с тях. Ако постите твърде много, ще имате голяма котка в ръцете си и ще пропуснете красивите малки неща, които използваме. Поемам отговорност; уверете се, че знаете в какво се забърквате, преди да донесете у дома тази сладка малка топка пух. Много пъти котките биват изоставяни, защото собствениците им не са обърнали достатъчно внимание как да се справят с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *