Как да лекуваме други здравословни проблеми на кучета

By | февруари 2, 2023

Много хора обичат да имат кучета за свои домашни любимци. Обичат да ги хранят, да си играят с тях и да ги имат у дома. Въпреки това, малко хора знаят как да се грижат за кучетата си. Правилната грижа за кучето надхвърля предоставянето на храна за ядене и вода за пиене. Уверявам се, че всичко необходимо им е осигурено и осигурено, особено що се отнася до тяхното здраве.

Вие, като собственик на куче, трябва да знаете и да сте запознати с това как се държи вашето куче, за да можете лесно да разпознаете, ако нещо не е наред. Ако сте свикнали да виждате кучето си да маха с опашка всеки път, когато се приберете от работа, ще се чудите какво не е наред, ако един ден не видите кучето си да се държи по този начин. Това е знак, че вашето куче не се чувства добре. Ето защо трябва да знаете за здравословните проблеми на кучетата, техните симптоми и лечения. Вижте следните съвети как да се справите с често срещаните заболявания на кучетата.

– Кучешка чума. Много експерти казват, че това е един от най-честите вируси, които кучето може да получи. Това обаче може лесно да се предотврати чрез ваксинация. Кученцата трябва да бъдат ваксинирани срещу вируса, когато са на шест седмици. Имайте предвид, че има много кучета, които са заразени с вируса, така че, за да избегнете заразяване на вашето куче, попитайте за този тип ваксинация.

– Болест от бълхи. Мухи, въшки и други насекоми са много разрушителни за кучетата. Винаги се препоръчва кучетата да се третират правилно, за да се избегнат бълхи. Въпреки че това е един от най-лесните за лечение здравословни проблеми, много собственици на кучета все още не знаят как да лекуват бълхи. Ако видите кучето си да се чеше, незабавно проверете козината. Ако видите признаци на бълхи и въшки, третирайте ги със специално формулиран шампоан за кучета, който премахва бълхите.

Червей. Червеите са най-лошите вредители за вашето куче. Може да бъде смъртоносно, така че трябва да сте сигурни, че вашите кучета са свободни от паразити. Можете да накарате кучетата си да премахват тези змии от време на време в зависимост от препоръката на ветеринаря, тъй като тя варира в зависимост от размера и теглото на вашето куче. Можете да разберете дали вашето куче има паразити, ако не иска да яде и винаги е слабо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *