Как вашето куче може да ви помогне в градината

By | февруари 7, 2023

Оставянето на вашето куче да бъде част от градинарството може да бъде уникален и забавен начин да се свържете с вашия домашен любимец и да подобрите градината си. Въпреки че често се смята, че кучетата могат да застрашат градината, това не трябва да е така. Всъщност дори нещо като избора на правилната порода куче може да повлияе на вида стойност, която едно животно може да добави към вашата градина. И всъщност оставянето на вашия домашен любимец да се разхожда из градината може да донесе радост на цялото ви семейство и да помогне на цветята и растенията да процъфтяват в много ситуации, които може да са причинили проблеми в миналото. Следването на следните предложения може да доведе до нови отношения във вашата градина с вашето куче, каквито никога не сте смятали за възможни.

Изберете правилния цвят

Добре известен пример за това са доказателствата за породи като дакели. Симпатични и приземени кучешки зъби могат да ви помогнат да запазите градината си свободна от неудобни разходки. Поради силата и енергията си, дакелите са щастливи да ви помогнат да защитите градината си и могат да използват доброто си обоняние, за да гарантират, че вие ​​и вашето семейство отговаряте за градината. Лоялността на кучетата се проявява и когато бъдат допуснати до градината и започнат да виждат, че това място е част от техния дом и затова трябва да се грижат за него. В допълнение към това е много полезно да помогнете за развитието на чувство за защита като вашето куче. Това е особено вярно, ако имате семейство или планирате да създадете такова.

Избягвайте употребата на пестициди

Основното предимство да оставите кучето си да защитава и да се грижи за градината е, че няма да се налага да използвате много химикали или пестициди, за да защитите вашите цветя или растения от нежелани посетители. Ако вашата градина се продава или нещата, които влизат в дома ви, това може да бъде много привлекателно. Здравето винаги е грижа за всички и възможността да премахнете пестицидите от списъка с градински инструменти може да позволи на семейството ви да се наслаждава на свежите и здравословни вкусове на вашата градина, без да се налага да се чувствате виновни за другите видове добавки, които сте произвели. по време на вашето обучение или хранене.

Обучено куче

Обучението е важна част от това да позволите на вашето куче да бъде част от дейности на открито. Независимо дали вашето куче е кученце или на няколко години, старата поговорка „не можеш да научиш старо куче на нови трикове“ не е вярна за всяко куче. Говори се, че превръщането на по-възрастните кучета в ролята на пазители може да им позволи да се чувстват по-лоялни и отговорни към вас и градината. Това може да се установи и чрез укрепване на тази връзка чрез добавяне на награди към храната на вашето куче за това, че помага да защитите градината и семейството си. Когато става въпрос за кученца, предметът на обучение е много прост. Обучението на вашето куче да уважава границите на вашия двор ще помогне на вас и вашето дете да развиете по-добра връзка с вас и ще ви помогне да разберете по-добре правилата и очакванията за поддръжка на двора.

Най-добрият интерес на вашето куче

Добър аргумент да позволите на вашето куче да ви помага в градината е, че то може да насърчи спокоен и любящ дух у вашия домашен любимец. Позволяването на кучето да поеме отговорност, като например грижа за градината, може да му даде ясен ум, който ще използва цялата му невероятна енергия. Когато за вашето куче са зададени необходимите стимули, обучение и очаквания, можете да имате повече свобода и доверие в кучето си. Вашето куче може да усети това и може да покаже признаци на комфорт около вас и вашето семейство. Не е трудно да се повярва, че грижата за нуждите на вашия домашен любимец по този начин ще ви помогне да се възползвате от този компромис.

Като цяло, оставянето на вашето куче да ви помага в градината може да бъде страхотно изживяване за всеки. И най-доброто от всичко, в рамките на това партньорство между вас и вашето куче, вашата градина може да процъфтява, докато е защитена от всички вредни елементи или посещения от същества, които може да нямат същите мотивации като вас и вашето прекрасно куче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *