Какво? "Долният етаж" Куче?

By | януари 28, 2023

Накратко, кучето „Под краката“ е вид малко куче, което може да бъде сериозно наранено, ако бъде настъпено.

Някои от най-популярните малки породи са померан, чихуахуа, миниатюрен пудел, малтийски болон, ши-тцу и йоркширски териер, известен още като йорки.

Има огромно търсене не само на малки породи, но и на малки кучета, които са в най-крайния край на скалата за допустимо тегло. AKC, най-голямата и уважавана организация на киноложки клубове в Съединените щати, определя допустимите тегла.

Въпреки това, хиляди хора искат да притежават куче, което е на или под законовия размер.

Това, което собствениците или потенциалните собственици не осъзнават, е, че притежаването на много младо куче е голяма отговорност. Тъжното е, че много собственици ще вземат малко куче само за да причинят сериозно нараняване на кучето случайно.

Хората трябва да осъзнаят, че да имаш куче, особено малко, е много подобно на това да имаш дете. Кучето ще бъде куче „Под краката“. Винаги трябва да знаете къде е кучето. Ако скочите или настъпите някое от тези кучета, няма просто да кажете „упс!“, а ще заведете пом, чи, йорки или друго куче при ветеринаря.

Тези видове могат да поемат счупени крака, дори ако изобщо не намалите теглото си. Едно нещо, което прави тези малки кучета любими в краката ви, е, че те са известни като много лоялни, много любящи и следват собственика си из къщата като сянка.

Хората са склонни да бъдат заети, може да се разхождат из къщата, да говорят по телефона, да почистват стаята, да опаковат дрехи или други неща. Кучето ще бъде на земята и това е мястото, където отнема само секунда, за да бъде кучето случайно стъпено.

Възстановяването от счупени крака отнема много време. Кучето ще бъде доста обездвижено. В някои случаи костите може да не зараснат правилно и кучето да остане парализирано за цял живот. За съжаление, някои кучета загиват, когато бъдат настъпени.

В допълнение към това да сте наясно къде се намира кучето ви по всяко време, за да не бъдете стъпкани, трябва да знаете, че сядането върху куче от дребна порода може да убие кучето. Ако не гледате и вашият 4-килограмов йорки лежи на ъгъла на дивана ви и седи на пода, това може да бъде пагубно.

Тези малки кучета могат да се наранят, когато скочат от столове, бъдат вързани с въжета и други.

Моля, отделете време, за да научите за породата куче, преди да го доведете в дома си. Кучетата играчки са страхотни спътници. Въпреки това, за да сте сигурни, че вашият нов приятел живее дълъг, щастлив и безопасен живот, отделете време, за да научите как да се грижите за него и как да го предпазите от вреда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *