Какво да правите, ако кучето ви започне да пада много косми

By | март 10, 2023

Ако имате куче, вероятно сте се сблъскали с проблема на изпадащите косми. Дехидратация, липса на хранителни вещества, излишък на шампоан или дрехи, несваряемост на храна и множество други фактори са приведени във връзка с изпадащите косми.

Въпреки че изпадането на косми не е нещо необичайно, много собственици на кучета се чувстват безпомощни, когато видят количествата от косми, които се навъртат около къщата или се отделят от кърпите на дрехите им. Ето няколко съвета, които помагат да се справите с проблема с изпадащите косми на кучето си.

1. Проверете диетата на кучето си

Здравословната диета е от съществено значение за качеството на кожата и косата на кучето ви. Изпадащите косми могат да бъдат резултат от излишък или липса на определени хранителни вещества. Затова е важно да се уверите, че кучето ви получава всички необходими хранителни вещества, за да поддържа здрава кожа и коса.

2. Редовна грижа за косата

Редовната грижа за косата е от съществено значение за намаляване на излъскването на косми от кучето ви. Използвайте шампоан и балсам, които са предназначени за кучета и са богати на хидратиращи съставки, включително колаген и витамин Е. Масажирайте кожата на кучето си, докато изплаквате шампоана, за да му осигурите необходимото ниво на кръвообращение.

3. Редовно четене на косата

Редовното четене на косата на кучето ви е важно за премахването на мъртвите косми и за добра циркулация на кръвта. Понякога преголемият брой на космите от кучето ви може да се дължи на наклонено бодене на косите, което подпомага изпадането на космите, като косатата кърпа. Докато четете косата на кучето си, внимавайте да не я повредите с прекомерно драскане.

4. Разглеждане от ветеринара

Ако космите от кучето ви продължават да се изпадат, докато спазвате горепосочените съвети за грижа за косата и диетата, може да поръчате един кръвен плътен панел от ветеринара. Някои медицински условия като алергии, инфекции и хънда възможност може да предизвикат злоупотребители от изпадащи косми на кучето ви.

5. Поддържане на чистота в къщи и мебели

При много кучета симптом блестящите коси може да стане по-голям, когато малките косми от кучето ви се очистват в къщата или мебелите. За да се справите с това, можете да използвате прахосмукачка на много пъти на ден или да премахнете косата от мебелите с помощта на почистващ прах от винил или четка за почистване на косми.

Общо взето, грижата за здравословната диета, редовната грижа за косата, и единствено изявеното четене на косата може да се справят отлично с проблема на изпадащите косми. Ако все още не успявате да намалите изпадащите косми на кучето ви, можете да потърсите съвет от ветеринара, за да установите допълнителни действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *