Историята на котката Стивън "Дивият свят"

By | февруари 7, 2023

„Wild World“ на Cat Steven е първият сингъл на Америка, достигайки #11 в класацията Top 40 на Billboard през март 1971 г. Но изглежда, че истинското значение на тази песен не е това, което много хора си мислят. Стивънс (роден като Стивън Георгиу и известен като Юсеф Ислам от 1979 г., след като стана мюсюлманин) най-накрая разкри за какво е песента преди няколко години.

Първоначално някои смятаха, че песента е за двегодишната връзка на Стивънс с американската актриса и модел Пати Д’Арбанвил. Това има смисъл, защото предишната песен на Стивънс Mona Bone Jakon води с песен, наречена „Lady D’Arbanville“, която съдържа много образи на дамата, която певецът е обичал и сега е „мъртва“. Истинската история на тази песен беше разказана от самия Стивънс/Ислам, когато беше гост Часът на Крис Айзък през 2009 г. По думите на исляма, че:

„Опитвах се да се примиря с живота си. Бях в момент, когато нещата започваха да се случват и излизах сам в света. Вече бях свършил работата си и се предупреждавах да не внимавам с това Не писах за конкретен човек, въпреки че други хора информираха песента, но беше повече за мен.

Ето някои от песните, които може да ви харесат:

1. Говорейки за текстовете, Ислам каза: „Това беше една от най-често срещаните поредици в испанската музика. Обърнах го и измислих тази тема – която е повтаряща се тема в работата ми – с която се занимавам. тъгата от напускането и очакването на това, което предстои. Понякога има критики към моята музика, че е глупост, но това е и причината, поради която хората я обичат. Връща се към чистия детски начин на виждане. Детето може да каже: “ Защо е крава?“ Не е нужно да включвате тези думи! Но ако го направите, това ви кара да спрете и да се замислите.“

2. Wild World беше една от песните, които накараха Ислям да издаде албума Greatest Hits от първата си кариера като Cat Stevens.

3. Стивънс не е първият, който издава собствена музика. Джими Клиф издаде сингъл няколко месеца преди Стивънс да издаде първия си сингъл от албума „Tea For the Tillerman“. Марката Cliff беше много популярна в Англия. Неиздадената версия на Стивън като сингъл има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *