Изхвърляне на котешка тоалетна – горима ли е котешката тоалетна?

By | януари 27, 2023

Какъв е правилният начин за изхвърляне на котешка тоалетна? Ако котката ви не се е научила да хвърля боклук, решението е просто – почистете тоалетната с тишу хартия и измийте, изтъркайте с още хартия и измийте. Но какво правите, когато котката ви върши работата си в кутията за отпадъци? Можете ли да се отървете от същото нещо – може ли котешката тоалетна да се разтвори?

Това зависи от това дали е урина или изпражнения и какъв тип котешка тоалетна използвате. Ако използвате пясък в тоалетната на вашата котка, не се паникьосвайте. Въпреки че няма много пясък, който може да полепне по изпражненията на котката, вашите изпражнения в крайна сметка ще се запушат. Същото важи и за двата основни типа тоалетна: глинена котешка тоалетна и котешка тоалетна. Сметката на водопроводчик за отпушване на тръбите ще ви шашне.

Ако използвате кристална тоалетна, която е направена от силикагел, задачата ви да изхвърлите котешка тоалетна е малко по-лесна. Кристалната котешка тоалетна абсорбира котешката урина сама, без да пада, така че се разтваря по-малко. По котешките изпражнения не полепва много, така че можете да ги изхвърлите в тоалетната. Не се препоръчва обаче да правите това често с течение на времето.

Що се отнася до биоразградимата котешка тоалетна, зависи. Някои са направени от големи пелети, които могат да запушат вашите тръби. Някои са от дърво, или стърготини и могат да минат без проблем. Въпреки това, ако имате септична яма, имайте предвид, че тези продукти не се унищожават веднага. Можем да говорим за възраст – която може да доведе до напълване на вашата септична яма. По някакъв начин мисълта за използвана тоалетна и котешки изпражнения, излизащи от моята резервна канализация, ме оставя в студена пот.

Някои производители започнаха да произвеждат котешка тоалетна, въпреки призивите да я направят по-лесна. Естествено тази котешка тоалетна струва много пари. За да разтворят котешка тоалетна, те използват различни бионеразградими материали, които трябва безопасно да преминат през вашите тръби. Тези нови видове котешка тоалетна няма да се превърнат в утайка, която може да запуши канализационните ви тръби – на теория. Някои водопроводчици искат смяна. В хода на дейността си те са посещавали домове, където тоалетните тръби и тръбите са били запушени с преносима котешка тоалетна. Или поне така каза собственикът на дома, смутен и разочарован. Кой лъже тук? Не знам, но може би не е добра идея да изхвърляте много боклук в тоалетната.

Най-добре е да изхвърлите по-голямата част от боклука на вашата котка по същия начин, както преди – или да го съхранявате с целия боклук, или внимателно да го заровите някъде в градината. В градината урината и изпражненията на вашата котка могат да направят добър тор за вашата морава и цветя. Котешката урина и изпражнения могат да съдържат вредни бактерии, така че избягвайте използването на торове върху зеленчуци и овощни дървета.

Трябва да призная, че разтворимата котешка тоалетна би била чудесна, когато вали сняг или вали силен дъжд. Може да намали котешките отпадъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *