Използвайте домашни средства за ушни инфекции на кучета и лекувайте кучето си у дома

By | януари 30, 2023

Ако някога сте правили скъпо пътуване до ветеринаря, тогава през ума ви са минали възможности за лечение на инфекции на кучешкото ухо. Всички обичаме кучетата си и искаме да се грижим добре за тях, но понякога е важно да видим дали можем да лекуваме кучето си с естествени средства и да избегнем харченето на пари за посещения при ветеринар и лекарства със странични ефекти.

Видове ушни инфекции

Преди да започнете да мислите за болестта на кучешкото ухо у дома с билки, трябва да знаете малко предистория. Първо, има два вида ушни инфекции при кучета, точно както при хората. Вашето куче може да страда от отит на външното ухо, което е общ термин за инфекция на външното ухо, или може да има отит на средното ухо, което е инфекция на средното ухо.

Симптоми на заболяване

Няма да отнеме много време, за да разберете, че нещо не е наред с вашето куче. Когато има проблем с ушите, той е склонен да клати глава, сякаш нещо го притеснява. Други симптоми включват чесане на ушите и треперене, когато потърква ушите си. Може също да забележите, че ушите му са червени и може да има миризма.

Домашни средства за ушни инфекции на кучета

Има няколко лечения, които можете да опитате, за да отървете кучето си от болестта му. Някои от тях включват употребата на ябълков сайдер или оцет, различни масла, алкохол, чесън. Преди да третирате кучето си, трябва внимателно да почистите ушите му. Можете да направите това, като навлажните памучни топки и внимателно отстраните остатъците от ушите му. След като имате чисти уши, можете да започнете да използвате домашни средства.

Оцет  

Едно от най-популярните домашни средства е използването на ябълков оцет или балсамов оцет. Тези два оцета изглежда работят добре. За да тествате този продукт, използвайте същия разтвор на оцет и вода. Намокрете памучен тампон в неразреден оцет и внимателно разклатете сместа в ухото. Не „заливайте“ ухото със сместа. Кучетата трудно отделят вода от ушите си и това е една от причините да получават инфекции на първо място. Оставянето на течност в ушите може да доведе до сериозни инфекции.

Оцетът е ефективен срещу гъбични инфекции и гъбични инфекции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *