Защо не трябва да използвате щайги за кучета като наказание

By | февруари 5, 2023

Какво е щайга за кучета?

Използването на големи кутии е изпълнено с тел, метал или пластмаса с врата, в която кучето може да се държи за безопасност, сигурност или транспортиране. Кучешкият лай може да защити дома и да се премести на ново място. Сандъците понякога са противоречива тема сред любителите на кучета и това е разбираемо, защото като много неща хората са обсебени от тях.

Защо трябва да използваме щайги за кучета?

Нашийниците за кучета често се използват за обучение на кученцата да свикват с определени части на къщата и да избягват повреждането на други домакински предмети като мебели, възглавници или счупване на чинии. Трябва да използваме щайги за обучение на нашите домашни любимци и тяхната безопасност, въпреки че много хора го използват като наказание и това може да има отрицателни последици.

Недостатъци на използването на кутии за кучета като наказание:

Ако искате да дисциплинирате кученцето си, оставете го да отиде на друго място, вместо да го изпращате в неговата клетка или развъдник. Използването на щайгата като наказание прави кученцата по-послушни и ги кара да се чувстват по-самотни. Не трябва да създавате идеята в съзнанието на кученцата, че сандъците са за наказание. Това ще ги направи трудни за боравене и ако кученцето ви няма доверие, обучението им ще бъде невъзможно.

Използването на сандъци като наказание кара кученцата да се чувстват несигурни:

Сандъците са най-безопасното място за отглеждане на кучета. Те се чувстват като рай, където могат да ядат, могат да спят лесно и могат да се движат или да седят лесно, но тези сандъци не са предназначени да държат бебета през целия ден.

Недостатъци на санкциите:

Наказанието има много отрицателни ефекти върху кучетата и тяхното здраве. Следователно следните кучета са трудни за наказване:

Наказанието отслабва кучетата:

  • Кучетата се чувстват уязвими към наказание

  • Здравето на кучетата може да бъде засегнато от наказание

  • Наказанието ги кара да се чувстват самотни

  • Кучетата са трудни за дисциплиниране

Край

Основната цел на щайгата за кучета е да създаде добър образ на вашето куче. Кучетата се чувстват сигурни и спокойни в сандъците, ако съобразявате с любов времето, което прекарвате в сандъка. За да сте сигурни, че кучето ви е щастливо в кошарата, дайте му време да се приспособи и променете графика си, за да има достатъчно време да върши нещата навън. Съгласно горното, в обобщение, кучетата трябва да се държат в щайги поради следните причини:

  • Обучение на кучета

  • За да държите под око вашите домашни любимци

  • Заради защитата им от всякакви проблеми

Ето защо трябва да следвате всички тези съвети, за да запазите кучето си в безопасност и сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *