Защо котешката урина мирише по-силно при топло време

By | февруари 21, 2023

Тук, в САЩ, пролетта настъпи. Ако сте имали проблем с миризмата на котешка урина от миналата есен или зима, ако приемем, че сте почистили старателно всяко място, може да откриете, че сега топлината и влажността са се върнали.

Тази статия обяснява накратко различните компоненти на котешката урина и защо мирише толкова лошо в горещо време. Тази статия също така обяснява най-добрия метод за почистване, за да се отървете от миризми и петна завинаги.

Петната от котешка урина се отстраняват трудно, защото съдържат пет вида бактерии. Две от тях са свързани с миризмата на котка. Някои са в котешка тоалетна, урина и пикочна киселина.

Лепкавата част на котешката урина е уреята. Пигментът е урохром, а след това има кристали на пикочната киселина, които приличат на минерали.

Първите две части се почистват лесно. Това е пикочна киселина с кристали и минерали, които остават, което причинява постоянната миризма на котешка урина. Тези кристали не се разтварят и се свързват силно с всичко, върху което попаднат. Ето защо не можете да премахнете миризмата на котешка урина с обикновени домакински почистващи препарати.

Кристалите се активират и от влага. Ето защо миризмата на котешка урина е толкова силна при горещо време – влагата във въздуха се комбинира с кристалите и все още можете да усетите миризмата на котешка урина – дори след като сте измили и почистили района.

За да премахнете миризмите и петната, кристалите трябва да бъдат отстранени от повърхността, където са закрепени. Единственият ефективен метод за почистване е измиването с ензими за домашни любимци, които са предназначени да разграждат компонентите на котешката урина.

Тези почистващи препарати са специални ензими, които изяждат бактериалните компоненти – което в крайна сметка премахва миризми и петна. Обичайните домакински почистващи препарати не съдържат ензими, тъй като повечето перилни препарати не съдържат пикочна киселина.

В местния магазин за домашни любимци има няколко популярни почистващи препарати с ензими за домашни любимци. Прочетете внимателно инструкциите и ги следвайте напълно, за да получите най-добри резултати. Ако петното е много старо, ще са необходими няколко нанасяния, за да премахнете напълно петното и миризмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *