Заглавие на пакета: Топ тайни за обучение на кучета от Честър Жиголо

By | февруари 4, 2023

Заглавка на пакета

Автор: Кристина Потър

Издател: Aperture Press

Дата на публикуване: август 2017 г

ISSBN: 978-0997302097

Рецензиран от: Елън Фелд

Дата на издаване: 19 март 2018 г

Дресьорът на кучета и автор на кучета Кристина Потър в третата си книга от поредицата „Честър Жиголо“ представя книга, която е удоволствие да се чете и най-важното предоставя на читателя много полезна информация за обучението на кучета.

Заглавка на пакета той е разделен на шестнадесет глави, които разглеждат различни аспекти от кучешкия свят, които ще ви помогнат да обучите вашето куче. Книгата започва с въведение, което обяснява как кучетата се радват да бъдат сред хора и как работи най-добре, когато кучетата и хората се разбират. И така, как да подобрите уменията си за общуване с вашето куче? За това е тази книга.

Още в първата глава авторът даде намек, който ме привлече и ме накара да искам да прочета останалата част от книгата. „Спазвайте границите между играта и обучението и ще имате куче, което ще се радва да работи с вас всеки път.“ Оттам той обяснява, че трябва да сте силни, но не прекалено силни. Защо? Той използва метафората за макаронени изделия от спагети, която работи добре, за да изрази мнението си. Главите са много кратки – повечето са от три или четири страници – и всичко е лесно за разбиране.

Заглавка на пакета „написано“ от Честър Жиголо, Бергер Пикард, и той е едно умно куче. Честър споделя опита си по широк кръг от теми от познаване на всяка порода (и използване на това знание, за да избере правилното куче и използване на техните инстинкти в полза на обучението) до това колко често да се храни и дори. какви храни работят най-добре. И за разлика от повечето книги за обучение на кучета, които дават съвети по сух и откровен начин, Честър е смешен и забавен. Тя добавя коментар към всяка глава – например, когато говори за вдъхновение, „влезте в кухнята, вземете малко здравословна храна – в ръцете си, не в стомаха си – и да започваме“.

В тази книга има много полезна информация, от която могат да се поучат както собствениците на кучета за първи път, така и напредналите фенове на кучетата. Това, което наистина оценявам, е, че авторът не просто сподели мислите си и каза „работи за мен, ще работи и за вас“. Вместо това той потвърждава твърденията си с изследвания от цял ​​свят, като идентифицира изследователи/организации/вестници, как е проведен тестът и резултатите. Въпреки че цял живот съм имал кучета и ми харесва да мисля, че знам какво правя, когато става въпрос за обучение, определено научих много от тази книга. Знаете ли, че махането на опашка не означава, че кучето е щастливо? Ами плачът? За съвети авторът препоръчва да използвате породата на вашето куче, за да определите уменията, които ще бъдат най-лесни за вашето куче да научи, и да следвате няколко примера от реалния живот, които показват как различните породи реагират на една и съща ситуация. И като говорим за трикове, десета глава (натискане на пръста в средата на книгата) е посветена на преподаването на трикове. Има 25 трика, разчленени, така че отново е лесно да се види как да се преподава всеки трик. Много от тях също са придружени от снимка на куче, което прави номера. „Изпробвах“ няколко трика върху моето куче Роко (смес от дакел/йорки, който е симпатичен, но не е най-ярката светлина в глутницата) и той успя да последва примера ми и да прави трикове. Това си заслужава цената на книгата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *