Естествено женски в мъжките котки

By | февруари 11, 2023

Най-добрата ми целуваща котка (темата на статията ми „Как да научим котка да се целува“) е петгодишно мъжко таби.

Когато друго коте се скри в къщата ми, се уплаших, защото не знаех какво ще направи първата ми котка. Би ли му било приятно да има приятел, с когото да играе? Или би бил критичен и ревнив, ако види друга котка да споделя моята любов и грижа? Веднага щом започна, той погледна малкото момче и след това обърна очи, за да погледне пералнята. Когато котето се приближи до него, то плачеше силно. Трябваше да измисля решение на проблема, който щеше да се появи след известно време, за да не се разбират добре двете котки. Далеч от ума ми беше да се отърва от котето, защото беше пленило сърцето ми. Реших да държа котката в мазето, за да може голямата котка да е в къщата.

Научих две неща:

  1. Не е добре да правите котка и голяма котка чужди една на друга.
  2. Собствениците на котки трябва да предприемат стъпки за установяване на връзка между двете котки, като им позволят да се смесват. Но винаги внимавайте да предпазите котката от ухапване или одраскване от голяма котка.

Ако сте в същата ситуация като мен, можете да наблюдавате поведението на котките си, докато преминават през процеса на опознаване и създаване на повече приятели в бъдеще.

Първоначално по-голямата котка се отдалечава, когато котето се приближи. Това поведение показва, че голямата котка избягва котката, защото не иска да я нарани. Това също показва, че той може да приеме присъствието на котката. След това започва да си играе с котката, като оставя опашката си да маха. Може да има случай, когато котката е толкова развълнувана, че може по невнимание да я нарани. Винаги можете да му се обадите, но не се карайте на голямата котка. Вместо това го оставете да оближе котката. След това го насърчете отново да играе с малкото. Когато голяма котка оближе коте, има определено поведение, което се развива в него.

В примера на лодката примерът на брата е показан на снимката. Той се погрижи за котето и го прибра. Дори сега тази котка вече е зряла котка, голямата котка все още я глези.

Експертите обясниха, че женското поведение се създава при мъжките кастрирани котки, тъй като естрогенът е най-често срещаният хормон в тялото на котката, след като източникът на тестостерон бъде премахнат. Създава тенденция мъжките котки да се държат като женски. Естрогенът и тестостеронът присъстват както при хора, така и при животни. При жените (хора и животни) естрогените контролират тестостерона, а при мъжете (хора и животни) тестостеронът контролира естрогените.

Имах облекчение от безпокойството си и преди – идеята да видя двете си котки да се бият. Толкова е сладко да видиш две зрели котки да се обичат като майка и дете. И сега аз съм тази, която ревнува, защото моята любима котка обича своята „рождена майка“ повече от своя любящ господар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *