Дирофилария – да се предпазва или да не се предпазва? Това е въпросът

By | февруари 17, 2023

Дирофилариозата е паразит, който се предава чрез ухапване от комари. Ларвите навлизат в кръвта и мигрират към сърцето. Ларвите живеят в сърцето шест месеца, преди да се превърнат във възрастни. Ако домашен любимец е диагностициран със сърдечен проблем, той може да бъде лекуван по ефективен и безопасен начин, освен ако заболяването не е диагностицирано от дълго време (3-4 години).

Много медицински специалисти и ветеринарни лекари могат да обяснят, че здравият домашен любимец, който се храни добре, не е ваксиниран и в момента не приема никакви лекарства за сърце или лекарства против бълхи и кърлежи, обикновено има силна имунна система, която се бори срещу червеите. . Нито една от ларвите няма да оцелее, за да стане възрастна. В малко вероятния случай някои червеи да оцелеят до зряла възраст, това не е смъртната присъда, в която много ветеринари и фармацевтични компании искат да вярваме. Едно наистина здраво куче не може да бъде гостоприемно. Неговата силна имунна система отслабва дирофилариозите и домашният любимец трябва да се пребори с тях без сериозни последици за здравето.

д-р Уилям Фалконър, ревматолог от Остин, Тексас, каза: „Сърдечните червеи съществуват откакто знаем, но не четем истории за вълци и койоти, унищожени от червеи, но домашните кучета са тези, които умират.“ да бъдеш хванат от него.“

Причината нашите домашни любимци да се разболеят от дирофиларии е, че имат отслабена имунна система. Кучетата в дивата природа ядат сурово месо и кости и не са изложени на лекарства. Тяхната силна имунна система се бори срещу червеите или много малко от тях успяват да оцелеят и да не застрашават живота на своите гостоприемници.

Вирусът не иска да убие животното. Еволюцията на паразита зависи от завършването на живота му. Ако убие домакина, това означава край. Когато патогените започнат да убиват животното, пациентът може да е имал здравословен проблем в началото.

Ветеринарен лекар д-р. Леви практикува дълги години в Калифорния и лекува много кучета с дирофилариоза. Той отбеляза, че единствените кучета, които са развили признаци на сърдечна недостатъчност, са били тези, които са били ваксинирани годишно, хранени с търговска кучешка храна и лекувани за други симптоми като кожни заболявания.

д-р Леви заключава: „Това не е толкова различно от обикновените чревни червеи, защото повечето кучета не показват никакви симптоми. Само куче, чието здраве е застрашено, не може да се справи с няколко червея. Освен това едно истинско здраво куче няма да позволи. Струва ми се, че истинският проблем е, че алопатичният манталитет е накарал много от нас да се страхуват от болести, да се страхуват от паразити и патогени, да се страхуват от бяс, сякаш това е лошо. те са зли организации, които просто чакат да нападнат нищо неподозиращите и беззащитните. „

Така че трябва ли да използваме слънцезащитни продукти всяка година? За да видите дали вашият домашен любимец е изложен на риск, проверете броя на сърдечните удари, които сме имали в Онтарио през последните няколко години и къде са възникнали най-много случаи. Заразените комари разпространяват дирофиларии, така че какво ще кажете за намаляване на риска, като защитите домашния си любимец с репелент против комари и намалите броя на комарите в околната среда? Тихата вода е добра среда за размножаване. Премахни го. Когато пътувате с вашия домашен любимец, разберете какъв е рискът от червеи в тези райони и използвайте репелент против насекоми.

Имайте предвид, че плакатите на производителите на антихелминти трябва да ви изплашат. И работи, нали? Но дали заплахата е толкова голяма, колкото звучи? Купуваме ли, защото не сме образовани за болестта, лечението, страничните ефекти и реалния риск за нашите домашни любимци? Известната снимка на отворено сърце, пълно с дирофиларии, всъщност е сърцето на животно с отслабена имунна система, което е имало сърдечно заболяване от години, никога не е било тествано и никога не е било излекувано.

Хапчетата за дирофилариоза всъщност не са превантивни, а лечебни, което е опасно. Ще трябва ли да приемате опасни лекарства за левкемия всеки месец от годината, ако трябваше да ги приемате? Определено не. д-р Мартин Голдщайн, DVM, заявява в своята книга The Nature Of Animal Healing, че вярва, че много от чернодробните заболявания и раковите заболявания, наблюдавани при кучета днес, са свързани с превенцията на сърдечно-съдовите заболявания. Нейното собствено куче и много от нейните клиенти не са подпомогнати от профилактиката срещу глисти.

Както споменахме по-горе, лекарствата срещу дирофилариозата, профилактиката срещу бълхи и кърлежи и годишните прегледи са основните източници на доходи за лекарите. Имате избор да кажете да или не на продукти или услуги. Това не ви прави лош собственик на домашен любимец. Това ви прави добър собственик на домашен любимец и образован човек, който взема внимателни решения, когато оценява вероятността от заболяване или здравословни проблеми от токсични продукти. време.

Кой е най-добрият начин за лечение на инфаркт?

Внимавайте за реклами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *