Грижи и здраве за домашни котки

By | януари 26, 2023

Правилната грижа за домашни любимци е единственият начин да поддържате вашите котки здрави. Ако не го направите правилно, вашият приятел котка ще се разболее и ще умре. Разбира се, вие не искате това да се случи, така че трябва да предприемете стъпки, за да предотвратите това да се случи.

Когато вземете котка, тя вероятно има поне една ваксинация. Ако не сте сигурни, попитайте предишния собственик, ако е възможно, и носете документите, когато решите да отидете на ветеринар.

Обикновено, когато една котка е ваксинирана, тя се инжектира в нейната система. Има някои неприятни симптоми, свързани с грип като симптоми или слабост. Ако продължи по-дълго от очакваното, заведете котката си на ветеринар.

Котките също могат да бъдат изложени на кърлежи и бълхи. Ще можете да премахнете това с ръка и шампоан. Но ако искате да убиете два заека с един изстрел, помолете вашия ветеринар да постави микрочип на вашата котка. Устройството се поставя в кожата им и служи за две цели. Първо, това улеснява вашата котка да забележи, ако напусне къщата. Второ, той е покрит с химикали, които действат като репеленти срещу кърлежи и бълхи.

Правилната грижа за котката изисква и правилно хранене. За разлика от хората, които се нуждаят от храна, протеини и мазнини, те се нуждаят само от протеини, които идват от домашни птици или морски дарове.

Предлагат се в бутилки или в различни размери. Така че вашата котка не се разболява и не се уморява да яде едно и също нещо всеки ден, да го променя от време на време или да го смесва малко.

Ако смятате, че храната, която не давате, не е достатъчна, можете да давате и витаминни добавки. Възможно е да ги закупите без рецепта и най-добрите, които можете да вземете, са тези, които съдържат Омега 3 мастни киселини и таурин.

Котките също трябва да се къпят от време на време. Когато правите това, уверете се, че са удобни в купа с топла вода. Ако котката ви се опита да избяга, хванете я внимателно за врата. Шампоанът, който използвате за това куче, трябва да е специално създаден за тях. Преди да ги използвате, сложете околоочен крем в очите им, за да ги предпазите от раздразнение от шампоана. Веднага след като приключите с къпането на котката, подсушете я с кърпа и срешете козината, за да не влезе.

Вашата котка може да се разхожда из къщата свободно. Те няма да дъвчат кабели като куче, но могат да ядат неща, които са оставени на открито. За да предотвратите това да се случи, уверете се, че няма останали боклуци на пода или масата и че всички шкафове са обезопасени.

Има много неща, които можете да направите като собственик. Когато става въпрос за ваксинации и проблеми, свързани със здравето, уверете се, че за тях се грижи ветеринар. Бъдете готови да отговорите на всички въпроси, които ви задават за вашата котка, защото тази информация е важна за познаването на състоянието на вашия домашен любимец.

Грижата за вашата домашна котка е голяма отговорност, защото здравето им е във вашите ръце. Правейки казаното преди, ще можете да имате много години до себе си.

Може също да искате да добавите котка по-късно – просто се уверете, че първо се опознават и няма пристрастия, така че никой да не ревнува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *