Грижа за котка с диария

By | февруари 10, 2023

Котка с диария трябва да бъде заведена на ветеринарен лекар възможно най-скоро, защото диарията е симптом на много заболявания и проблеми, които могат да причинят сериозни проблеми.

След като ветеринарният лекар е прегледал котката ви и е дал на котката лекарствата, от които се нуждае за всякакви възможни заболявания, все още ще останете с единствения проблем, който диарията на котката може да причини – разхлабени изпражнения в къщата.

Котешки пелени

Когато котката ви има диария, тя не може да контролира кога и къде кака и един от най-добрите начини да се справите с този проблем е да накарате котката да носи пелени. Тези пелени са много подобни на пелените, използвани от човешките бебета. Пелената е мека и абсорбираща урината и изпражненията вътре, водоустойчива и непропусклива. Разликата е, че котешките пелени имат малък отвор за опашката на котката.

Накарайте котката да носи пелени

В началото няма да е лесно и насилственото поставяне на котката в памперса само ще влоши нещата. Уверете се, че говорите с котката свободно, преди да ударите памперса на котката. Ако котката е много разстроена, спрете, дайте възможност и на вас, и на котката да си починете и опитайте отново. Отново, точно както човешките пелени, котешките пелени трябва да се проверяват и сменят. Трябва също да се уверите, че котката не се оплаква, не се чувства неудобно или не се опитва да я съблече.

Други методи

Освен лекарства и памперси, попитайте вашия ветеринарен лекар дали промяната в диетата на вашата котка може да помогне при диарията. Някои котешки храни са по-лесни за стомаха от други и могат да помогнат при изхождането.

Трябва също така да вземете добри хигиенни кърпички като лизолови кърпички, тъй като ще има неизбежни инциденти от котка с диария.

Не се отказвайте да се справяте с котка с диария, едва ли ще помогне. Ако диарията е причинена от нещо, което може да се предотврати, опитайте се да предотвратите повторната й поява, като елиминирате причината за диарията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *